Rosenborgs Bjørn Maars Johnsen foran fortvilte bortesupportere etter eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Rosenborgs Bjørn Maars Johnsen foran fortvilte bortesupportere etter eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Rosenborg på Kristiansund Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Maars Johnsen og Akintola forlater Rosenborg - De Lanley tilbake til Viking

Bjørn Maars Johnsen, Yann-Erik de Lanlay og David Akintola er alle ferdige i Rosenborg. Det ble klart mandag.

Rosenborg skriver på sine hjemmesider at verken Yann-Erik de Lanlay, David Akintola eller Bjørn Maars Johnsen blir å se i Rosenborg-trøyen i 2020.

– Det er ikke overraskende at de tre spiller i andre klubber neste år. Maars Johnsen er en dyr spiller i norsk målestokk, og selv om jeg tror han hadde scoret mange mål for RBK i 2020 om han hadde blitt, er nok Horneland og co. på jakt etter en litt annen type spiss, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– De har allerede Søderlund i stallen, og han har mange av de samme kvalitetene som Maars Johnsen.

Angriperen kom til RBK i slutten av august, på lån fra AZ Alkmaar. Han ble ikke den store redningsmannen for trønderne, og endte opp med 16 kamper og seks mål for RBK. Etter to perlescoringer mot Lillestrøm i midten av september ga Maars Johnsen uttrykk for at han ønsket å forbli i Rosenborg, men nå returnerer han til Nederland.

Returnerer til Viking
De Lanlay får ikke forlenget kontrakten sin med trønderne, mens Akintola og Maars Johnsen sine låneperioder ikke blir forlenget.

Det ble med 111 kamper og 15 mål for de Lanley i RBK. Han skrev under for klubben i 2015 og vant Eliteserien fire ganger og cupen tre ganger.

– Vi ønsker å takke Yanni for innsatsen over flere år i Rosenborg. Han har vært en viktig bidragsyter og vunnet mange titler. Nå var imidlertid tiden moden for å finne nye utfordringer. Yanni er en super gutt som vi ønsker lykke til i fortsettelsen, sier Eirik Horneland til Rosenborgs hjemmeside.

Fredag formiddag kunne Viking bekrefte at de Lanley returnerer til sin tidligere klubb. Vingen har signert en fireårsavtale med Stavanger-klubben.

De Lanley er tilbake i mørkeblått. Foto: Viking FK
De Lanley er tilbake i mørkeblått. Foto: Viking FK

– Jeg har alltid ønsket å komme tilbake til Stavanger på et tidspunkt, og nå åpnet det seg en mulighet for akkuratt det. Jeg har fått være med på mye i Rosenborg de siste årene, og håper å kunne bruke litt av den erfaring til å styrke prosjektet i Jåttåvågen ytterligere. Det er noe på gang både i Viking og i byen, sier 27-åringen til klubbens hjemmeside.

– Ingen kommer til å savne Akintola

Akintola ble leid ut fra Midtjylland til Rosenborg i februar for 2019-sesongen. Nigerianeren scoret fem mål på 21 kamper i Eliteserien.

– Akintola er en spiller Horneland kjenner godt, men i kantposisjonene har RBK flere andre som jeg tror er bedre alternativer nå. Han har ikke slått til i RBK og det er ingen som kommer til å savne Akintola på Lerkendal, mener Mathisen.

Fotballeksperten mener mandagens nyheter er godt nytt for flere unggutter.

– Ceide er en av de unge og spennende spillerne i RBK jeg tror vi får se mye mer av neste sesong, og med de Lanley og Akintola ut er mulighetene for spilletid også.

Mathisen er også spent på hva fremtiden vil bringe for Pål André Helland, som tidligere er blitt ryktet på vei bort fra klubben.

– Det blir spennende å se hva som skjer. Hvis han får en skadefri vinter, tror og håper jeg at han blir en viktig brikke for Rosenborg neste sesong. Han er klubbens største profil, og har vist mot slutten av sesongen at han har noe å bidra med om han er i form.

(©NTB/ TV 2)