FIN GAVE: Luksusklokker står langt oppe på lista over de mest søkte varene på Finn. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
FIN GAVE: Luksusklokker står langt oppe på lista over de mest søkte varene på Finn. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Dette er lettest å selge brukt

Hvis det mangler byttelapp på gavene i morgen, finnes det fortsatt råd. Hva med å selge dem videre? Her er oversikten over de mest brukte søkeordene på Finn.no året som gikk.

Dyre klokke- og veskemerker er blant de ti mest brukte søkeordene hos Finn.no. Men aller øverst troner «sofa».

Etterfulgt av hagemøbler og sykkel troner sittemøbelet – ofte fra Ikea – øverst på lista for fjerde år på rad, ifølge selskapet selv.

Deretter kommer Rolex på fjerdeplass, mens Louis Vuitton-varer havner på sjuende plass.

Småbruk vil også mange ha, gjerne med en snøfreser til. For å komplettere møblementet søkes det også flittig etter spisebord og kommoder, som besitter henholdsvis åttende og tiende plass over de hyppigste søkene på hele Finn.no.

Spenner bredt

Kommunikasjonssjef Kristine Eia Kirkholm i FINN sier i en pressemelding at søkeordene på topplisten ikke er overraskende.

– Vi nordmenn er veldig glade i å pusse opp og fornye hjemmene våre, og der kommer sofa og hagemøbler inn i bildet. Småbruk på sin side representerer drømmeren i oss. Andre ting, som snøfreser, som vi ser at også har vært veldig populært på FINN i år, er litt mer sesongbetont. Søkene gjort i 2019 spenner veldig bredt, og det er mange morsomme, fine og rare ting som søkes etter, sier hun.

  1. Sofa
  2. Sykkel
  3. Hagemøbler
  4. Rolex
  5. Småbruk
  6. Snøfreser
  7. Louis Vuitton
  8. Gis bort
  9. Spisebord
  10. Kommode

Kilde: FINN

Tesla og bobil

På bruktbilmarkedet er det campingvogner og el-biler som dominerer. Campingvogner har lenge ligget på topplisten over søkeord her. I år har også bobil fått seg en plass på listen.

Tesla holder seg også stabilt på topplisten, skal man tro FINN.

– Markedet for brukte el-biler blir bare større og større, og vi ser at mange av de mest populære modellene som legges ut brukt på FINN blir solgt utrolig fort, sier Kirkholm.