STORSPILLER: Fallon Sherrock har hatt en tøff vei til toppen, og er blitt grovt hetset på grunn av en nyreskade hun sliter med.
STORSPILLER: Fallon Sherrock har hatt en tøff vei til toppen, og er blitt grovt hetset på grunn av en nyreskade hun sliter med. Foto: Steven Paston

Sjokkerte herrene – så slo hun til igjen

Fallon Sherrock (25) er overveldet av responsen.

Den britiske kvinnen er for tiden på alles lepper etter historiske triumfer under dart-VM i England.

Turneringen er den gjeveste man kan delta i som dartspiller.

På tirsdag skapte hun overskrifter da hun slo Ted Evetts ut av første runde. Sherrock ble første kvinne til å vinne en kamp i turneringen.

Lørdag ventet en tøff motstander i andre runde. Østerrikske Mensur Suljovic er rangert som verdens ellevte beste spiller, men heller ikke han klarte å hamle opp med Sherrock.

Sensasjonskvinnen var i gledesrus etter bragden.

– Jeg har bevist at vi (kvinner) kan slå hvem som helst. Jeg har akkurat slått to av verdens beste spillere, sa hun, ifølge BBC.

Etter avansementet har profilene stilt seg i kø for å gratulere Sherrock. Blant andre pioneren Billie Jean King, kjent for å ta opp kampen mot likelønn i tennis, hyller Sherrock.

25-åringen er overveldet av responsen.

– Det har ikke sunket inn ennå. Så at alle disse folkene tweeter om meg, spesielt Billie Jean King – herregud. Jeg hadde aldri sett for meg at noen som det skulle kontakte meg, gratulere meg eller noe i den duren, sier briten, ifølge The Guardian.

– Jeg mener, jeg er bare en normal person. Slikt skjer vanligvis ikke med meg, men det er utrolig og jeg elsker det.

Sherrock har hatt en tøff vei mot dart-VM.

For fem år siden ble hun mor. I kjølvannet av fødselen fikk hun en skade på nyrene. En bieffekt er at ansiktet hennes av og til hovner opp, noe hun er blitt grovt hetset for av tv-seere.

– Jeg har fått mye kritikk på internett og mange tøffe kommentarer. Jeg kan egentlig ikke bruke de ordene de bruker. Men det har inspirert meg til å bli bedre, sa hun til The Guardian etter den første seieren i VM.

Men det er de sexistiske kommentarene som har plaget henne mest.

– «Kvinner er ikke like gode som menn», og ting som det. Vel, jeg har akkurat bevist at dere tar feil, slo hun fast.

Neste motstander for den britiske kvinnen er Chris Dobey. Han er rangert som nummer 22 i verden. Nå ser hun ikke bort fra at hun kan gå hele veien i turneringen.

– Hvorfor ikke? Jeg har vunnet to kamper. Jeg skal bare ta hver kamp som den kommer, men det er ingenting som tilsier at jeg ikke kan klare det. Jeg skal prøve.

Kilder: BBC, The Guardian og The Telegraph.