London-derby overskygget av rasismeskandale

Anklager om rasistiske tilrop mot Chelsea-spiller Antonio Rüdiger.

Etter 78 minutter snudde Chelsea-stopperen seg mot Tottenham-fansen og indikerte at han hadde hørt apelyder.

Chelsea-kaptein César Azpilicueta var borte hos dommer Anthony Taylor og forklarte hva som hadde skjedd.

Se hendelsen i vinduet øverst!

– Toni (Rüdiger) kom til meg og sa at han hadde hørt noen rasistiske rop mot ham. Jeg rapporterte det til dommeren, og lot han håndtere det, sier Azpilicueta til Sky Sports.

Chelsea-kaptein César Azpilicueta opplyser at de har møter med dommerne før hver kamp i Premier League. Der blir det slått fast at de skal melde fra dersom de hører rasistiske tilrop under kamp.

– Vi er veldig bekymret og oppmerksomme på denne oppførselen. Det er nødt til å stoppe, slår høyrebacken fast.

Azpilicueta mener at opplysning er veien å gå for å få bukt med rasismeproblemet.

– Det er ikke bare et problem i fotball, men ellers i livet. Vi må jobbe sammen mot dette, sier spanjolen.

– Protokollen ble fulgt

Tottenham-manager José Mourinho sier han ikke så selve hendelsen, men forteller at klubben skal håndtere saken.

– Jeg så ingenting. Jeg så dommeren følge protokollen, jeg så dommeren snakke med fjerdedommer. Han kom til meg og Frank Lampard og fortalte hva som skjedde. Og vår klubb vil selvfølgelig håndtere det. For vi er en av klubbene, men alle klubber står sammen om dette. Klart vi ikke liker det som skjedde, men protokollen ble fulgt, sier Mourinho til Sky Sports.

Tottenhams speaker annonserte følgende melding over anlegget ved flere anledinger: «Rasistisk oppførsel blant tilskuere forstyrrer spillet. Husk at det ikke er plass til rasisme i fotball».

Oliver Holt, som jobber i Daily Mail, meldte følgende: «En Spurs-fan ble utestengt for å ha kastet en banan på Aubameyang for tolv måneder siden. Nå er det anklager om rasistiske tilrop på Spurs Stadium. Hvis dette var en østeuropeisk klubb eller et land, ville vi fordømme dem. Hvis dagens påstander er bevist, bør Spurs møte sanksjoner».

Vil ta tak i problemet

Frank Lampard vil at det skal tas grep.

– Jeg forstår det har vært rasistiske tilrop eller bevegelser i retning Antonio Rüdiger. Jeg har ikke snakket med ham selv, men han og de andre snakket med dommeren om hva som hadde skjedd. Uansett om det er her eller på Stamford Bridge, så må vi gripe inn og ta tak i problemet, sier Chelsea-manageren.

Tottenham bekrefter selv på sine hjemmesider søndag kveld at de ser på slike hendelser som meget alvorlig.

«Vi gjennomfører nå en grundig undersøkelse som vil omfatte kontakt med Chelsea og spillerne deres for deres observasjoner. Enhver form for rasisme er fullstendig uakseptabel og vil ikke bli tolerert på vår stadion. Vi tar slike påstander ekstremt alvorlig og skal sterkest mulig handling mot ethvert individ som opplever å oppføre seg på en slik måte, inkludert stadionforbud», står det i en klubbuttalelse.