Lampard hylles etter Chelsea-seier: – Han tok innersvingen på Mourinho

Frank Lampard og Chelsea seiret i London-derbyet over José Mourinho og Tottenham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Chelsea 0-2

Frank Lampard og Chelsea var bedre enn Mourinhos Tottenham og vant London-derbyet 2-0 på Tottenham Hotspur Stadium.

– Det betyr mye for meg, for klubben og alle supporterne. Supporterne har sett oss tape et par kamper, men de har stått bak oss. Vi må vise dem hva vi er i stand til, og måten vi kjempet på i dag viser at vi kan slå gode lag, sier Frank Lampard til Sky Sports etter kampen.

Etter elleve minutter tok de blå fra vest-London ledelsen da Willian bøyet inn ledermålet på vakkert vis.

Se høydepunktene øverst i saken!

Like før hvilen fikk Chelsea sjansen til å doble ledelsen etter at Paulo Gazzaniga meiet ned Marcos Alonso i straffefeltet. Willian var sikker fra krittmerket og scoret sitt andre mål for kvelden.

Etter timen spilt fikk Heung-Min Son direkte rødt kort etter å ha sparket til Antonio Rüdiger i ren frustrasjon. Med ti mann klarte ikke Tottenham å slå tilbake.

En skuffet José Mourinho var ikke enig i det røde kortet.

– Jeg har vært i Premier League lenge og jeg synes det røde kortet var rart. Jeg skal ikke klage siden laget mitt tapte, og jeg må gratulere motstanderne, sier Mourinho etter kampen.

Hyller Frank Lampard

TV 2s fotballekspert hyller Lampard for måten han overrasket sin tidligere manager José Mourinho.

– Spør du meg har Lampard tatt innersvingen på Mourinho denne første omgangen. Han byttet formasjon og gikk over til tre bak. I starten så Chelsea litt skjelven ut og jeg tenkte at dette kom til å gå dårlig, men så finner en Chelsea en løsning på det når dem spiller seg lenger frem. Det som skjer når man spiller med tre bak er at vingbackene får ganske fritt leide fremover. Og fra dette øyeblikket, i det Chelsea finner ut at de kan spille seg ut på denne måten, får dem overtaket, forklarer Simen Stamsø-Møller.

Chelsea-spiller Maren Mjelde, som gjestet TV 2s Premier League-studio søndag, er enig.

– Det virket som taktikken til Lampard funket veldig bra. De får kampen inn i sitt spor og er det klart mest aggressive laget, mener Mjelde.

Kung fu-spark fra Gazzaniga

Da Paulo Gazzaniga hoppet med det ene beinet i været og meiet ned Marcos Alonso like før hvilen, dømte Anthony Taylor først frispark til Tottenham. Etter hjelp fra VAR ble avgjørelsen gjort om og Chelsea gikk opp til 2-0-ledelse fra straffemerket.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller mener situasjonen viser at VAR er nødvendig.

– Det har du selve beviset på at dommere, selv på det høyeste nivået, trenger hjelp. Anthony Taylor, som dømmer Premier League og Champions League, hans reaksjon på dette, var frispark utover. Det er beviset på at dommere trenger hjelp, og det fikk han heldigvis, sier Stamsø-Møller.

Stopp i spillet etter at gjenstander ble kastet og rasisme

I andre omgang ble det mer kontroverser da Tottenham-supportere kastet gjenstander mot Chelseas keeper. Bildene viste at en kopp ble kastet mot Kepa Arrizabalaga.

Senere i kampen ble det stopp i spillet igjen etter at Tottenham-supportere kom med rasistiske tilrop mot Chelseas Antonio Rüdiger.

– Rasistisk oppførsel fra tilskuere forstyrrer kampen, ble det sagt utover anlegget på Tottenham Hotspur Stadium, skriver fotballsjef i The Times Henry Winter på Twitter.