SOLBRILLER PÅ: Tiril Eckhoff kunne nok en gang sole seg i seiersglansen i Annecy.
SOLBRILLER PÅ: Tiril Eckhoff kunne nok en gang sole seg i seiersglansen i Annecy. Foto: Jean-pierre Clatot

Ny suveren Eckhoff-seier

Tiril Eckhoff lekte med konkurrentene igjen da hun vant for fjerde gang på rad.

Formsterke Eckhoff fulgte opp lørdagens seier med en ny triumfferd. På søndagens fellesstart var den norske 29-åringen suveren igjen.

– Det er stort. Det var knallhardt å gå i dag. Jeg er kjempefornøyd med den offensive skytingen, jeg bare «gunnet» på, sier en smørblid Eckhoff til NRK.

Med 18 av 20 treff og god fart i sporet var det ingen som var i nærheten av Eckhoff. Fossum-jenten står nå med fire seirer på rad. Det var hele 1:25 ned til Dorothea Wierer som ble nummer to, mens Linn Persson tok tredjeplassen.

Eckhoff forteller at hun lot seg imponere av Johannes Thingnes Bø sin maktdemonstrasjon tidligere på dagen.

– Jeg så på Johannes før i dag, og tenkte at det må være deilig. På den siste skytingen tenkte jeg at jeg kunne bomme tre ganger. Det var deilig å kunne gå alene.

– Jeg får endelig lønn for strevet etter 20 år med skiskyting. Jeg er på en bølge og jeg får bare nyte det når det endelig går min vei, sier Eckhoff.

Ingrid Landmark Tandrevold, som gikk i den gule trøyen, klarte ikke å gjenskape lørdagens pallplass. Med fire bom endte hun til slutt som nummer tolv. Dermed tok Dorothea Wierer tilbake sammenlagtledelsen i verdenscupen. Italieneren står nå med 304 poeng, mens Eckhoff er på andre med 287. Tandrevold er nå på tredjeplass i sammendraget med 282 poeng.

Thekla Brun-Lie ble nummer 18, mens Karoline Knotten endte på 26. plass.