Martin Ødegaard med frisparkperle og målgivende: – Blant verdens beste spillere

Maktdemonstrasjon av Martin Ødegaard da Real Sociedad tok tre nye poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Osasuna - Real Sociedad 3-4

Martin Ødegaard var helt ustoppelig mot Osasuna.

Drammenseren noterte seg først for sesongens fjerde målgivende da han på elegant vis slapp ballen perfekt gjennom til Mikel Oyarzabal, som ga baskerne 1-0.

Like før halvtimen tok Ødegaard saken i egne hender, da han leverte en frisparkperle fra absolutt øverste hylle.

Ødegaard skrudde ballen, i en lekker bue, over muren og opp i venstre kryss.

– Jeg følte med en gang at det var et bra treff. Det var et bra mål og en veldig god omgang, sier Martin Ødegaard til spansk presse.

Dette var også Sociedads første scoring på direkte frispark denne sesongen.

Se frisparkperlen og den målgivende pasningen i vinduet øverst!

– Frisparket hans er som å se David Beckham i glansdagene. Teknikken ligner veldig, selv om Ødegaard bruker venstrefoten, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Er blant verdens beste

I første omgang var 21-åringen helt fenomenal for baskerne, og herjet til tider med Osasuna-forsvaret.

– Martin Ødegaard er blant verdens beste spillere akkurat nå, og både den målgivende pasningen og frisparket i første omgang er det få andre spillere som klarer. Han har vært strålende i La Liga denne sesongen, og jeg slutter ikke å la meg imponere over det han viser frem i Sociedad-drakten. Motstanderne vet at det er han som er Real Sociedads beste offensive spiller, men i dag er ikke Osasuna i nærheten av å stoppe ham, sier Mathisen.

– Det er ikke mange dager før Idrettsgallaen går av stabelen, og jeg skjønner ingenting hvis ikke Martin Ødegaard blir kåret til årets mannlige utøver i 2019, fortsetter Mathisen.

To mål på tre minutter

Baskerne var nådeløse i første omgang, og scoret to mål i løpet av tre minutter. Først var det pasningen fra Ødegaard gjennom til Oyrazabal som ga gjestene ledelsen.

Før Portu bare tre minutter senere utnyttet en tabbe fra Osasuna-forsvaret og sendte Sociedad opp i 2-0.

Defensivt gikk det derimot ikke like bra for baskerne. Like før pause reduserte Adriane for vertene, før Ezequiel Avila utnyttet svakt forsvarsspill hos Sociedad og satt inn 2-3 etter pause.

Rødt kort og Isak-scoring

Etter 72 minutters spill gikk det en kule varmt for Osasunas Facundo Roncaglia, som slo albuen i ansiktet på Sociedads Robin Le Normand, og ble belønnet med direkte rødt kort etter VAR-sjekk.

Alexander Isak startet nok en gang på benken for Sociedad, men kom inn og markerte seg etter bare tre minutter. 20-åringen fikk stå mutters alene da ballen havnet i Osasuna-boksen. Svensken ga baskerne 4-2 på på enkelt vis.

– Det var en ellevill kamp. Jeg synes det var litt unødvendig å slippe inn da vi ledet 3-0. Jeg syntes vi burde kontrollert kampen bedre. Men de scoret før pause og fikk mer energi, de fikk med fansen i andre omgang. Der var det mye rart som skjedde, men vi vant og fikk med oss tre poeng. Men vi må lære av dette. Vi må ta det gode fra første omgang og lære av det dårlige i andre omgang, uttaler Ødegaard.

Med én mann mindre ga Osasuna likevel ikke opp. Ezequiel Avila fikk ballen i bakrom åtte minutter før full tid. Argentineren rundspilte Sociedad-forsvaret og avsluttet med en praktfull heading i mål til venstre for keeper – som også ble kampens siste scoring.

Det endte med 4-3-seier til Real Sociedad, som dermed blir værende på femteplass i La Liga med ett poeng opp til Atletico Madrid. Real Sociedads neste kamp er 5. januar hjemme mot Villareal.