ENESTE KVINNE: Marit Strømøy ble tidenes første kvinne til å vinne VM-bronse i båtsportens Formel 1. Foto: Facebook
ENESTE KVINNE: Marit Strømøy ble tidenes første kvinne til å vinne VM-bronse i båtsportens Formel 1. Foto: Facebook

Marit (43) konkurrerer kun mot menn - sikret historisk VM-bronse

– Det er en drøm for meg, sier Marit Strømøy etter bragden.

Marit Strømøy skrev historie da hun som første kvinnelige utøver i verden tok VM-bronse sammenlagt i båtsportens VM i Formel 1.

Den norske 43-åringen sikret pallplassen etter VM-avslutningen i De forente arabiske emirater.

Hun er den eneste kvinnen som har klart å hevde seg i det mannsdominerte Formel 1. Det er for øvrig en av svært få idretter der det ikke finnes kjønnsdelte klasser – kvinner og menn konkurrerer mot hverandre på lik linje.

– Det er en drøm for meg å stå på pallen som en av verdens tre beste førere. Dette er min 30. sesong i båtsporten og uten tvil den beste, forteller Strømøy i en pressemelding.

Verdensmester ble Shaun Torrente fra Team Abu Dhabi med Jonas Andersson fra Sverige på andreplass.

Bronsen ble sikret på dramatisk vis. Et motorhavari gjorde at det norske teamet måtte følge den siste runden fra sidelinjen, men konkurrentene klarte ikke å kapre nok poeng til å vippe Strømøy ut av pallen.

– Utrolig bittert og nervepirrende å se min konkurrenter kjøre seg oppover i feltet uten at jeg kunne gjøre noe med det, sier Marit.

– Etter ti måneder med forberedelser, trening og intens jobbing kan vi klappe oss på skulderen og si at vi er nummer tre i verden, fortsetter båtføreren.

Det norske laget konkurrerer for øvrig mot andre lag som er sponset av stater, mens andre gjerne er har rike sponsorer i ryggen.

– Vi er veldig stolte at vi med relativt sett små midler, men med hardt arbeid og dedikasjon kan hamle opp med de store, sier Team Manager Craig Bailey.