SEIERSBRØL: Henrik Kristoffersen jubler i målområdet etter en gnistrende finaleomgang. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
SEIERSBRØL: Henrik Kristoffersen jubler i målområdet etter en gnistrende finaleomgang. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo

Kristoffersen vant på strålende norsk dag

Henrik Kristoffersen vant storslalåmen i Alta Badia - fire nordmenn blant de åtte beste.

Leif Kristian Nestvold-Haugen hadde en knapp ledelse etter første omgang, og var til slutt den eneste som kunne hindre Henrik Kristoffersen fra å vinne. 32-åringen, som jaktet sin første verdenscupseier, gjorde noen store feil i finaleomgangen, og dermed ble det Kristoffersen-seier.

Spesielt førsteomgangen ble kjørt under svært tøffe forhold.

– Det er den røffeste storslalåmen jeg har kjørt noen gang. Hadde det vært trening i dag, så hadde jeg ikke trent, sier Kristoffersen til NRK.

– Det var spesielt i dag. Det var helt på grensen om det burde blitt kjørt, sier Kristoffersen.

Det var en enorm norsk laginnsats i Alta Badia. Aleksander Aamodt Kilde (4), Rasmus Windingstad (7) og Lucas Braathen (8) havnet også innenfor topp ti. Nestvold-Haugen ble nummer elleve.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt var svært imponert over den norske laginnsatsen.

– Jeg tror vi snakker tidenes norske dag i storslalåm. Det er en vanvittig gjeng, sier den tidligere alpinisten.

Aamodt Kildes fjerdeplass er for øvrig hans beste plassering i storslalåm. Cyprien Sarrazin og Zan Kranjec utgjorde resten av pallen sammen med Kristoffersen.

Svært krevende forhold i første omgang
Nestvold-Haugen startet som nummer tre i søndagens verdenscuprenn og kom i mål til bestetid i en første omgang der forholdene ble verre og verre.

Aldri før har Nestvold-Haugen ledet halvveis i et verdenscuprenn, noe han var veldig fornøyd med å endre på.

– Det er første gang jeg leder et verdenscuprenn, og det er gøy. Det er røft. Det har vært utfordrende. Det blir spennende å se hva de gjør. Det er en krig i disse forholdene. Jeg kjemper bra og har en bra avslutning, sa Nestvold-Haugen til NRK.

Henrik Kristoffersen var på sjetteplass etter første omgang. Han var ikke fornøyd med arbeidet som var gjort med løypa i forkant og synes mest synd på dem som startet bak ham.

– Det er helt på kanten de forholdene, om det ikke er over kanten også. Så jeg synes synd på dem som starter lenger bak. For en og en halv uke siden var det jo kaldt, hvorfor ikke starte (med forberedelsene) da og ikke fire dager før, liksom? Det er FIS sitt ansvar sa Kristoffersen til NRK.

En av dem som klarte å kjøre inn til bra tid med sent startnummer, var Aleksander Aamodt Kilde. Han la seg inn rett foran Kristoffersen på femteplass.

Storslalåmen i Alta Badia har de siste seks sesongene blitt vunnet av Marcel Hirscher, som la opp før sesongen.

Kvinnenes utfor i Val d'Isere ble avlyst grunnet snøfall.

(©NTB/ TV 2)