NY VERSJON: Musiker Talylor Swift spiller rollen som Bombalurina i filmen «Cats».
NY VERSJON: Musiker Talylor Swift spiller rollen som Bombalurina i filmen «Cats». Foto: Universal

Tar drastisk grep for å redde utskjelt film

Filmen «Cats» har fått grisejuling av publikum og kritikerne. Nå tar filmstudioet bak et grep som ifølge Hollywood Reporter mangler sidestykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag hadde filmmusikalen «Cats», som blant annet har Taylor Swift og Idris Elba på rollelista, premiere i USA og Storbritannia.

Hard kritikk

Siden da, har både publikum og kritikere sagt sitt om filmen som er basert på en av Broadways lengstlevende musikaler.

– Et seriøst unikt katastrofe-verk. Denne lange syre-opplevelsen ender ikke bra, skriver CNETs anmelder.

– «Cats» hoster opp en hårball av selvforherligelse og ekle menneske/katte-hybrider, skriver Chicago Sun-Times.

En annen Chicago-avis, Chicago Tribune, kaller filmen årets desidert verste. Kun 19 prosent av 178 anmeldelser har vært positive, ifølge Rotten Tomatoes.

Tar grep

Nå har filmstudioet bak, Universal, gitt beskjed til tusenvis av kinoer at det snart vil komme en ny versjon, ifølge Hollywood Reporter. Avisen hevder å ha fått tilgang på et dokument som beskriver grepet.

Den nye versjonen skal gjøre forskjellige visuelle endringer. Å gjøre slikt med en film som allerede har hatt premiere er uten sidestykke, ifølge kinooperatører og Hollywood-direktører avisen har snakket med.

Regissør Tom Hooper har tidligere erkjent at data-animasjonen av filmen så vidt var klar i forkant av premieren. Ifølge Hollywood Reporter vil den nye versjonen ha den samme lengden som originalversjonen.

Universal har ikke ønsket å kommentere avisens påstander overfor dem.

Filmmusikalen «Cats», som inneholder musikk komponert av Andrew Lloyd Webber, og er basert på T.S. Eliots diktsamling «Old Possum's Book of Practical Cats», har premiere i Norge 25. desember.