Manchester City lekte seg i toppkampen – assistkongen hylles

Manchester City vant på overbevisende vis hjemme mot Leicester.

Se De Bruynes assist i vinduet øverst!

Manchester City-Leicester 3-1

De lyseblå fra Manchester er nå elleve poeng bak Liverpool. Leicester er fortsatt nærmest, ti poeng bak.

Tittelrivalen spiller imidlertid klubb-VM i Qatar, og har én kamp til gode.

Kevin De Bruyne stod frem som en av kampens store spillere. Høydepunktet var den målgivende pasningen til Gabriel Jesus' 3-1-scoring – hans tiende for sesongen, klart flest i Premier League.

28-åringen mottok ballen utenfor boksen. Han fosset inn i feltet, rundet Caglar Söyüncü og serverte ballen på et sølvfat til Jesus.

– Han er uten tvil en av verdens beste midtbanespillere. Det er presisjonen i alt han gjør – en perfekt pasning, utbrøt TV 2s fotballekspert Petter Myhre fra kommentatorboksen.

På overtid måtte han ut med skade, men De Bruyne klarte å gå av banen for egen maskin. Belgieren ble møtt med stående applaus av City-fansen.

– Alle touchene hans er så smarte og gode. Han er en fantastisk fotballspiller, roser Simen Stamsø-Møller i TV 2s Premier League-studio.

Pep Guardiola fullroser midtbanespilleren sin. Ordet «utrolig» går igjen når han beskriver 28-åringens prestasjon.

– Kevin De Bruyne var utrolig i dag. Han vant kampen for oss. Han har vært utrolig helt siden jeg kom hit. Innstillingen hans er utrolig. Han er en spektakulær spiller,

Leicester-manager Brendan Rodgers tar tapet med fatning.

– Vi må respektere kvaliteten til motstanderen i kveld. Teknisk er de på et annet nivå, og Kevin De Bruyne var verdensklasse, sier Rodgers til Sky Sports.

– Å være foran City på dette stadiet av sesongen viser hvor bra vi har gjort det. For oss handler dette om den stadige utviklingen til gruppen, fortsetter nord-iren.

Pep Guardiolas menn startet kampen sterkt, men fikk seg en i fleisen da Jamie Vardy kontret inn 1-0 til Leicester midtveis i første omgang.

Anført av en gnistrende god Riyad Mahrez slo City raskt tilbake. Algerieren var en konstant trussel for sine gamle lagkamerater i Leicester, og scoret utligningsmålet for de lyseblå.

Deretter skaffet Raheem Sterling straffe etter en klønete takling av Leicesters Ricardo Pereira. Ilkay Gündogan var sikker fra ellevemeteren.