Sjokktap for Stavanger Oilers

Stavanger Oilers gikk på et svært overraskende nederlag da de tapte 0-2 borte mot Narvik i eliteserien i ishockey lørdag.

TAP: Stavanger Oilers gikk på en smell borte mot Narvik. Foto: Fredrik Hagen

Med sju seiere på rad og soleklar ledelse på toppen av eliteserien trodde de fleste at Oilers skulle ha full kontroll mot bunnlaget Narvik, men det endte med tap 0-2 etter å ha sluppet inn ett av målene i overtall.

Samuel Åström fikk muligheten på kontring for Narvik da Oilers presset på for ledermålet i overtallsspill midt i andre periode. Åström klarte å snike inn ledermålet fra meget spiss vinkel via målvakt Henrik Holm.

Oilers fikk flere sjanser i overtallsspill, men maktet ikke å score. Da keeperen ble tatt av banen for å jakte utligning i siste minutt, scoret Narvik igjen og vant 2-0. Dette var Stavanger-lagets tredje tap for sesongen. De leder likevel ligaen overlegent.

For Narvik ble det en viktig seier som gir fortsatt pusterom ned til nedrykk.

Storhamar slo erkerivalen

På annenplass ligger altså Storhamar, som senere lørdag vant 2-0 borte mot Vålerenga.

Det tok halvannen periode før den første pucken satt i nettet. Da ga Patrick Thoresen Hamar-laget ledelsen. I starten av tredje periode la Christian Larrivée på til 2-0, som sto seg helt til slutt.

Vålerenga står med 42 poeng. Lørdag gikk de på sitt fjerde strake tap.

Booth herjer

Manglerud Star fikk seg en opptur med 4-1 seier borte mot Sparta Sarpsborg, men klarte altså ikke å knappe innpå Narvik. Manglerud ligger fortsatt sju poeng unna trygg plass, men har begynt å hevde seg etter å ha fått inn den tidligere NHL-proffen David Booth. Han scoret to mål lørdag.

Bak dem ligger Grüner helt fortapt på bunnen av tabellen etter et 2-7 tap mot Stjernen. Grüner har bare vunnet tre av de 26 kampene de har spilt i debutsesongen i eliteserien.

Lillehammer lå under nesten hele kampen borte mot Asker, men vant 6-4 etter tre sene mål i tredje periode.

Allerede etter ti minutter tok Frisk Asker ledelsen. Det holdt til det gjensto cirka fem minutter Da scoret Lillehammer tre mål på fem minutter og reiser ifra Frisk på tabellen.