Liverpool vant klubb-VM – nå er samlingen komplett

Roberto Firmino ble helten da Liverpool vant klubb-VM.

Liverpool - Flamengo 1-0

Det måtte ekstraomganger til, men Liverpool kan krone seg med tittelen som verdens beste klubblag etter å ha slått Flamengo 1-0 i klubb-VM-finalen.

Sportsnyhetene: Se Firminos matchvinnerscoring øverst i saken!

Etter 99 minutter kontret Liverpool på trøtte brasilianske ben. Sadio Mané spilte til Roberto Firmino, som sikkert banket inn seiersmålet i Qatar.

– Jeg er veldig glad. Flamengo var ingen enkel motstander, sier matchvinneren etter kampen.

Jürgen Klopp var i perlehumør etter triumfen.

– En fantastisk kveld for oss. For klubben og alle involverte. Guttene viser, kamp etter kamp, at dem ønsker å ta det neste steget, vinne den neste kampen og mestre den neste utfordringen. Jeg er så stolt av dem, sier Liverpool-manageren.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson var svært fornøyd med mentaliteten laget viste i finalen.

– Det var en god prestasjon. Vi viste fantastisk mentalitet gjennom hele kampen. Vi burde nok scoret noen flere mål, men alt i alt er jeg fornøyd med resultatet under vanskelige forhold.

Samlingen er komplett

Klubb-VM-tittelen var den siste som manglet for Liverpool, som nå har vunnet alt som er mulig å vinne for et engelsk klubblag.

Liverpool slet lenge med å sette den avgjørende scoringen.

De røde ble også tildelt straffespark ett minutt på overtid av ordinær tid, men avgjørelsen ble gjort om etter at dommeren så situasjonen på nytt ved bruk av VAR.

Flamengo yppet seg gjennom store deler av kampen, men måtte til slutt se seg slått av et bedre lag.

Dermed kan Jürgen Klopp innkassere enda en tittel som Liverpool-manager, etter å ha sikret Merseyside-lagets sjette Champions League-triumf og supercup-trofeet tidligere i år.

Med klubb-VM-seieren fikk Liverpool også sin revansje etter 0-1-tapet for São Paulo i den samme finalen for 14 år siden.

SKADET: Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte byttes ut med skade etter 75 spilte minutter i Doha.
SKADET: Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain måtte byttes ut med skade etter 75 spilte minutter i Doha. Foto: Ibraheem Al Omari

Skadetrøbbel for Liverpool

Et lite skår i gleden for Liverpool-fansen, var da Alex Oxlade-Chambarlain ble skadet og måtte forlate banen med et kvarter igjen å spille i Doha.

– Han fikk et spark og landet på ankelen. Han føler seg bra, men er langt fra perfekt. Vi får se om leddbåndet er strukket eller revet. Det er en stor nedtur, sier Jürgen Klopp om skaden til engelskmannen.

Nå returner Liverpool til England og Premier League, der Merseyside-klubben leder ligaen med ti poeng ned til Leicester, med én kamp mindre spilt.

Leicester er også Liverpools neste motstander i ligaen. Klopp og Co tar turen til King Power Stadium på Boxing Day (2. juledag).

Liverpool mot Leicester ser du 26. desember fra kl. 20.30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.