Slakter Arsenals unggutter: – Han så ut som en fisk på land

Arsenals unggutter klarte ikke å imponere med Mikel Arteta på tribunen.

Everton - Arsenal 0-0

Fra tribunen fikk Mikel Arteta og Carlo Ancelotti se en dyster forestilling mellom Everton og Arsenal.

Etter en svak første omgang av begge lag, der ingen fikk en avslutning på mål, ble de litt mer å feste øynene på i andre omgang. Likevel klarte hverken Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang og Evertons Richarlison å omsette sjansene de kom til.

Freddie Ljungberg, som ledet Arsenal for siste gang, valgte å ta ut et svært ungt Arsenal-mannskap på Goodison Park. Spillere som Nicolas Pépé og Alexandre Lacazette måtte se seg selv benket.

Emile Smith Rowe (19), Reiss Nelson (20), Gabriel Martinelli (18) og Bukayo Saka (18) preget startoppstillingen til Arsenal.

– Så ut som en fisk på land

Freddie Ljungberg plasserte den sistnevnte angriperen på venstreback, noe som ikke fungerte ifølge TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Når Arsenal ikke har ballen er det er veldig enkelt å spille seg inn bak Bukayo Saka. Jeg må påpeke at det er ikke ham som har sagt at han skal spille venstreback, han har blitt satt til å gjøre det, og foreløpig har han sett ut som en fisk på land. Han vet ikke hvordan han skal posisjonere seg, han vet ikke hvordan han skal løse situasjonene og noen ganger har avstanden vært altfor stor. Dette er jo skrekkelig, sier TV 2s fotballekspert mens bildene av Saka i førsteomgang som ikke presser Evertons Djibril Sidibé ruller på skjermen.

TV 2s fotballekspert Trevor Morley er enig i at laguttaket til svensken ikke fungerte.

– De unge spillerne har ikke vært bra for Arsenal i dag. Det er ingen flyt og de har vært løse. Vi snakker om Arsenal som vanligvis spiller kontrollert fotball. De får ikke tak i ballen, det er ingen kontinuitet og gang etter gang er ballberøringene helt forferdelig. De klarer ikke å kontrollere ballen, mener Morley.

Ljungberg: – Jeg ville gi dem sjansen

Freddie Ljungberg var fornøyd med det han så hos sine utvalgte.

– Vi hadde et veldig ungt lag fordi jeg ville se energi og gi dem en sjanse. Jeg mener vi kunne vunnet kampen med sjansene vi hadde, men jeg elsket ånden vi så i dag og det er det man trenger i Premier League, sier svensken til BT Sports.

Ljungberg utelukker ikke at han blir med videre som en del av støtteapparatet til Arteta.

– Jeg har blitt fortalt av klubben at de vil at jeg skal bli værende, men jeg vil ha et møte med Mikel i morgen og forhåpentligvis blir det et bra møte, forklarer 42-åringen.

Neste gang Arsenal skal i aksjon blir det Mikel Arteta som leder laget for første gang. Spanjolens managerdebut er borte mot Bournemouth på Boxing Day (2. juledag).

Med 0-0 på Goodison Park ligger Arsenal på en foreløpig 9. plass i Premier League med 23 poeng. Everton ligger på en foreløpig 15. plass med 19 poeng.