Johannes Thingnes Bø kunne juble igjen. Her fra rennet i Östersund tidligere i år. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Johannes Thingnes Bø kunne juble igjen. Her fra rennet i Östersund tidligere i år. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Thingnes Bø fosset inn til jaktstartseier i Frankrike

Johannes Thingnes Bø fikk kamp av Quentin Fillon Maillet, men var overlegen på sisterunden og tok en ny verdenscupseier på jaktstarten i Le Grand Bornand.

– En fantastisk dag. Det er den beste dagen min så langt denne sesongen. Jeg følte meg ekstremt bra i løypen, sier stryningen til NRK.

Thingnes Bø gikk seg dermed opp tre plasser fra sprinten som la grunnlag for jaktstarten. På en spennende jaktstart holdt han hodet kaldt og skjøt «fullt hus» på de tre siste skytingene etter å ha bommet én gang på den første.

Fillon Maillet skjøt 20 treff og gikk ut nesten likt med Thingnes Bø fra siste skyting, men ble fullstendig parkert på den siste runden. Dermed ble seiersdifferansen på 22 sekunder.

Johannes Thingnes Bø er nå oppe i 42 enkeltseirer i verdenscupkarrieren. Han leder også sammenlagtcupen foran storebroren Tarjei.

Tarjei Bø ble nummer to på torsdagens sprint og gikk nok et solid løp lørdag. To bom på standplass ble imidlertid for mye for å kjempe om seieren. Bø tapte også mot lagkamerat Vetle Sjåstad Christiansen i innspurten. Dermed ble Christiansen nummer tre og Bø nummer fire.

Geilo-mannen Christiansen gikk et meget godt løp og nøyde seg med ett bomskudd. På oppløpet var han overlegen i spurtduellen mot Bø.

Erlend Bjøntegaard hadde en tung dag på standplass med fem bomskudd, men han ble likevel nummer ti.

Johannes Dale bommet fire ganger og endte på 13.-plass.

(©NTB)