UENIG: Oskar Svensson (t. v.) er ikke enig i Emil Iversens syn på fremtiden til de svenske langrennsherrene. Montasje Scanpix
UENIG: Oskar Svensson (t. v.) er ikke enig i Emil Iversens syn på fremtiden til de svenske langrennsherrene. Montasje Scanpix

– Jeg vet ikke hvorfor han uttaler seg

Svensson svarer på Iversens dystre spådommer om svensk herrelangrenn.

De svenske herrene hadde - i motsetning til sine lagvenninner - tunge dager i Davos forrige helg. Det fikk Emil Iversen til å spå svært så negative fremtidsutsikter for svenskene.

Overfor Aftonbladet uttalte trønderen at våre naboer kanskje måtte vente helt til VM i 2025 før neste mesterskapsmedalje på herresiden.

Nå slår Oskar Svensson tilbake.

– Jeg tror han tar feil. Han har ikke noen egne individuelle medaljer, så jeg vet ikke hvorfor han uttaler seg, sier sprinteren til Aftonbladet.

Emil Iversen mente også at svenskene hadde mye å lære av det norske lagets treningskultur:

– Skal svenskene lære noe av oss, så er det nok at vi trener fryktelig seriøst. Vi er skiløpere 24 timer i døgnet, uttalte nordmannen.

Svensson, som ble nummer fem på OL-sprinten i Pyeongchang, tror ikke det er veldig stor forskjell på hvordan de to leirene trener.

– Han kan ha et poeng der. I Norge er det flere som lever av å gå på ski og som kanskje lever på den samme måten som vi på landslaget gjør. Men på våre fremste landslag tror jeg ikke det er noen forskjell på hvilken innsats vi har i satsingen vår. Det er vanskelig å gå inn med mer innsats enn hva vi gjør, sier Svensson.

Den 24-årige sprinteren mener at Sverige kan ha flere medaljekandidater under mesterskapet i Oberstdorf i 2021.

– Det virker som Calle (Halfvarsson, jou. anm.) ligger nærmest, men også Johan Häggström går utrolig bra og tar steg hele tiden. Jens Burman og Viktor Thron har også bra kapasitet, sier svensken.

Häggström sin niendeplass under sprinten i Davos var de svenske herrenes beste plassering forrige helg.

Denne helgen venter sprintkonkurranser i Planica for langrennsløperne. Det blir for øvrig uten Johannes Høsflot Klæbo på startstreken. Den norske stjernen har tatt konkurransefri frem til jul. Calle Halfvarsson blir heller ikke å se i Slovenia. Han sliter med forkjølelse.