Passasjer stakk fra regningen etter 300 kilometer lang taxitur

En passasjer som ble kjørt fra Göteborg til Oslo natt til lørdag, stakk av fra regningen på 4.000 kroner.

Natt til lørdag ønsket en mannlig passasjer i 20-årene å ta seg en taxitur fra Göteborg til Bjølsen i Oslo, en tur på omlag 300 kilometer.

– Sjåføren hadde gjort litt undersøkelser i forveien, ettersom det er en lang tur, og prøvde å forsikre seg om at han ville få betalt. Til slutt følte han seg trygg på at det ville gå fint, sier operasjonsleder Tor Jøkling til TV 2.

Stakk av

Men da taxien stoppet på Bjølsen, forlot passasjeren bilen, løp opp en oppgang og forsvant sporløst. Taxiregningen var da på om lag 4000 kroner.

– Vi ble oppringt av en rimelig fortvilet sjåfør. Men han hadde noen opplysninger, blant annet telefonnummer som skulle stamme fra kunden. På bakgrunn av dette og god etterforskning fra vår patrulje fant vi vedkommende, sier Jøkling.

Hadde ikke penger

Passasjeren erkjente forholdene overfor politiet, sier operasjonslederen. Nå blir han anmeldt for bedrageri.

– Passasjeren erkjente at han ikke hadde hatt penger da han dro, og at han visste at han ikke kunne betale. Om man kjøper en tjeneste, og vet at man ikke kan betale for seg, er motivet annerledes om man tilfeldigvis glemmer lommeboka, sier Jøkling.

Ifølge politiet greide ikke mannen å fremskaffe penger til å betale for seg.

– Sjåføren ville nok helst hatt penger i lomma på veien tilbake til Sverige, men dette er det nest beste alternativet. Det er bedre enn at passasjeren hadde sluppet unna med det.

Passasjeren er fastboende i Norge, ifølge politiet, men har ikke bostedsadresse i Oslo.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 4.