SEIER: Håvard Nordtveit og Hoffenheim snudd og vant kampen over Borussia Dortmund.
SEIER: Håvard Nordtveit og Hoffenheim snudd og vant kampen over Borussia Dortmund. Foto: Thorstenwagner / BILDBYRÅN

Nordtveit startet for første gang denne sesongen – det gikk utover Dortmund

Håvard Nordtveit (29) fikk tillit fra start da hans Hoffenheim fredag vant 2-1 hjemme mot Borussia Dortmund i den tyske toppdivisjonen i fotball.

Hoffenheim - Borussia Dortmund 2-1

Nordtveit har fått lite spilletid i Hoffenheim den siste tiden, men fredag var han i startoppstillingen for første gang i ligaen denne sesongen. Den norske landslagsspilleren var på banen i samtlige 90 minutter da hans lag rystet Dortmund og vant 2-1.

Forrige gang nordmannen startet en ligakamp var 9. mars i år da han under utlånet til Fulham startet kampen mot Leicester.

Fredagens seier fører Hoffenheim opp på sjetteplass i den tyske toppdivisjonen. De har 27 poeng på 17 kamper. Dortmund derimot tapte fredag ytterligere terreng i kampen om ligatittelen. De er fire poeng bak serieleder Leipzig, men konkurrentene har i tillegg én kamp til gode.

Men det så lenge lovende ut for gjestene. Dortmund tok nemlig ledelsen etter 17 minutter. Achraf Hakimi ble spilt fri i feltet og la inn til Mario Götze som trillet ballen i det lengste hjørnet.

Ti minutter før slutt slo hjemmelaget tilbake. Nordtveit fant Pavel Kaderábek ute til høyre. Han la inn i feltet og Sargis Adamyan pirket inn utligningen. Tre minutter før slutt var kampen snudd da Andrej Kramaric stanget inn vinnermålet for Hoffenheim.

Nordtveit ble hentet til Hoffenheim i 2017. I andre halvdel av forrige sesong var han på utlån i engelske Fulham. Han har tidligere hatt suksess i Tyskland da han spilte for Borussia Mönchengladbach.

(©NTB)