NY SIGNERING: Chelsea skal ha sikret seg underskriften til 16 år gamle Bryan Fiabema
NY SIGNERING: Chelsea skal ha sikret seg underskriften til 16 år gamle Bryan Fiabema Foto: Olly Greenwood

Norsk 16-åring nærmer seg Chelsea: – Ingen overraskelse

Tromsø-spiller Bryan Fiabema (16) skal være på vei Chelsea.

Ifølge avisen Nordlys og iTromsø er 16 år gamle Bryan Fiabema på vei til Chelsea. Det stemmer også med hva TV 2 erfarer.

Fiabema har gjort et godt inntrykk på prøvespill hos Chelsea og London-klubben ønsker å komme til en enighet med Tromsø om en overgang.

Det pågår en dialog mellom klubbene, og det skal være snakk om en avtale på flere millioner kroner, ifølge Nordlys.

TV 2 har vært i kontakt med Tromsøs daglige leder, Kristian Høydal.

– Jeg kan ikke bekrefte noe som helst.

– Hva kan du si om veien videre for Fiabema?

– Enten så selger vi, eller så beholder vi ham. Alt jeg kan si er at han har vært på prøvespill hos Chelsea, sier Høydal.

Fiabema representeres av agenten Imad El Hammichi. Han sier at ingenting er skrevet under enda.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte noe. Men Bryan har gjort et godt inntrykk og vi er i en prosess, innrømmer agenten som er tilknyttet byrået First Access Sport.

De har blant annet Chelsea-spilleren Callum Hudson-Odoi i stallen.

Får skryt av Mathisen

– Det er en spiller som har bidratt på Tromsø sitt andrelag og vært en sentral skikkelse på sitt G17-landslaget. Han tar nok ikke plass med en gang, men vil bli en av flere spillere i Chelsea-systemet som mest sannsynlig ender med utlån, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Fiabema er en av de mest spennende spillerne, så det at han går til Chelsea for å utvikle seg er ingen overraskelse. Han har scoret greit med mål, han er en god avslutter og god i bakrom, fortsetter Mathisen.

Fiabema fikk sin debut for «Gutan» da han kom på banen i sluttminuttene mot Haugesund 14. juli. 16-åringen ble tidenes yngste debutant for Tromsø i Eliteserien.