UNITED-AKTUELL: Erling Braut Haaland kan bli gjenforent med Ole Gunnar Solskjær.
Sola  20181107.
Semifinale NM Sola - Vipers i Åsenhallen på Sola. 
Solas trener Scott Harrington før semifinalen i håndball mellom Sola og Vipers i Åsenhallen. 

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

manchester-passasjer til TV 2:

– Jeg så ikke Haaland på flyet

Fredag formiddag ble det rapportert at Erling Braut Haaland (19) var på vei til Manchester. En passasjer så ikke den ettertraktede 19-åringen, som i stedet ble observert i København på vei på juleferie.

Et salg av Erling Braut Haaland (19) er på trappene. Interessen rundt Bryne-gutten er enorm - det er fredag 20. desember et godt eksempel på.

Så ikke Haaland på flyet

Spekulasjonene tok fyr etter at Haaland var på plass på Stavanger Lufthavn sammen pappa Alfie Haaland fredag formiddag.

Aftenbladet skrev at Haaland sjekket inn på flyet til Manchester, som lettet fra Sola kl. 09.46. Avisen korrigerte senere sin sak og sa at Haaland satte seg på flyet til København, hvor de mellomlandet på vei til juleferie.

Det stemmer også overens med informasjon TV 2 har fått.

Tidligere Sola-trener Scott Harrington, nå talentutvikler i håndballklubben, var selv på flyet som gikk fra Stavanger til Manchester. Han sier til TV 2 at han ikke så Haaland på sin ferd over Nordsjøen.

– Jeg så først nyheten da jeg hadde satt meg ned på flyet. Da prøvde jeg å se meg rundt, men jeg så ikke ham. Jeg vet hvordan han ser ut og ville kjent ham igjen, med mindre han har dekket seg veldig godt til eller de hadde gjemt ham bort på flyet, sier Harrington til TV 2.

Han var ekstra observant på overfarten, men fikk ikke øye på den 19-årige jærbuen. Det var heller ingenting ved ankomst som tydet på at noen hadde kommet for å møte Haaland.

Solskjær skulle ikke møte Haaland

Manchester United er sammen med Borussia Dortmund og RB Leipzig de heteste kandidatene til å sikre seg underskriften til 19-åringen, som har tatt den europeiske fotballscenen med storm denne sesongen.

Ole Gunnar Solskjær ble konfrontert med flyturen til Haaland på fredagens pressekonferanse. Han ville ikke si mye, men uttalte at Haaland er på juleferie.

– Jeg tror ikke han er på vei hit, for å være helt ærlig. Ikke som jeg vet, i alle fall. Jeg kan ikke kommentere på andre lags spillere. Jeg har sagt det mange ganger. I denne jobben er det mange spekulasjoner, sier Solskjær, som svarte nei på spørsmål fra en journalist om han kom til å møte Haaland.

KJENNER HVERANDRE GODT: Erling Braut Haaland og Ole Gunnar Solskjær jobbet sammen i Molde.
KJENNER HVERANDRE GODT: Erling Braut Haaland og Ole Gunnar Solskjær jobbet sammen i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

På juleferie

Team Haaland har lenge sett på Bundesliga som det mest naturlige steget videre i karrieren fra Østerrike og Red Bull Salzburg, men koblingen mellom 19-åringen og Ole Gunnar Solskjær fra tiden i Molde er ikke til å komme bort fra. Ifølge Bild blir Red Bull-kollega Leipzig priset ut av kampen som følger av et lønnskrav på 80 millioner kroner.

– Jeg kjenner gutten og vennene hans. Han er på juleferie, sier Solskjær.

Det åpner muligheten enda mer for Borussia Dortmund. United vil ikke ha noen problemer med å svare på Bundesliga-beilernes økonomiske forslag.

– Det er mye spekulasjoner. Du vet at vi ikke kommenterer det. Erling har hatt en fantastisk karriere i Salzburg. Så han vet vel hva han har lyst til å gjøre , sa Solskjær til TV 2 forrige helg, uten at han ville bekrefte om han var i Tyskland for å møte Haaland tidligere i uken.