KJØPER: Svenske Flygbussarna blir en del av Vy buss i Sverige.
KJØPER: Svenske Flygbussarna blir en del av Vy buss i Sverige. Foto: Snøhetta

Vy kjøper svenske Flygbussarna

Svenske Flygbussarna blir en del av Vy buss i Sverige.

Fredag kunngjorde Vy i en pressemelding at de kjøper svenske Flygbussarna.

– Med dette kjøpet styrkes Vy buss sin posisjon i Sverige ytterligere og Vy befester sin posisjon som ledende innenfor persontransport i Norden, sier Geir Isaksen, konsernsjef i Vy.

Flygbussarna omsetter for nær en halv milliard kroner årlig og kjører i dag til og fra syv flyplasser i Sverige.

Flygbussarna blir en del av Vy buss sin kommersielle bussvirksomhet i Sverige, som heretter vil tilby både komfortreiser, ekspressreiser og flybussreiser.

– Kjøpet av Flygbussarna innebærer at vi styrker dagens kommersielle bussvirksomhet ved å også kjøre til og fra flyplassene. Med dette blir vi det klart største kommersielle busselskapet i Sverige, og vi gleder oss til at enda flere kan reise miljøvennlig, komfortabelt og rimelig med oss, sier Ole Engebret Haugen, konserndirektør Vy buss.

  • I Sverige har Vy en etablert anbudsvirksomhet for tog og buss og en kommersiell virksomhet fokusert på ekspressbusskjøring i Sør-Sverige.
  • Vy Travel AB er den kommersielle bussvirksomheten og et datterselskap av Vy Buss AB.
  • Under merkevarene Vy Bus4You og Vy express tilbyr Vy Travel AB reiser til over 35 destinasjoner i Sverige, Norge og Danmark med 2740 avganger i uka.
  • Samlet har Vys bussvirksomhet i Sverige 1400 medarbeidere og omsetter for 1,4 milliarder kroner årlig.
  • Vy Buss AB er en veletablert aktør innenfor anbudsvirksomhet i Sverige. Vys togvirksomhet driver persontransport med tog på oppdrag for fylkeseide selskap.

Kilde: Vy