SYKMELDT: Kong Harald uteblir fra fredagens statsråd. Her er kongen og dronningen avbildet under fredsprisutdelingen 12. oktober. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SYKMELDT: Kong Harald uteblir fra fredagens statsråd. Her er kongen og dronningen avbildet under fredsprisutdelingen 12. oktober. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kong Harald fortsatt sykmeldt – deltar ikke i statsråd

Kong Harald er fortsatt sykmeldt, og deltar ikke i fredagens statsråd. Det opplyser Slottet overfor TV 2.

Torsdag ble det kjent at kong Harald (82) var sykmeldt med en virusinfeksjon.

Kongen deltok ikke i det ekstraordinære statsrådet på onsdag da Sylvi Listhaug og Terje Søviknes ble utnevnt til nye statsråder.

Overfor TV 2 opplyser assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen, at kong Harald fortsatt er sykmeldt fredag.

– Jeg kan bekrefte at kongen fortsatt er syk. Kronprinsregenten leder statsråd i dag, sier Gjeruldsen.

Det var NRK som først meldte om at kongen uteblir fra fredagens statsråd.

Slottet har ikke kommentert alvorlighetsgraden av sykdommen.

Juleplaner

Kongeparet skal etter planen feire jul sammen med prinsesse Märtha Louise på Kongsseteren, som er deres private eiendom på Voksenkollen i Oslo.

De siste årene har kronprinsfamilien vekslet mellom å feire jul på Kongsseteren, Skaugum og familiens hytte i Uvdal i Buskerud, og i år blir det feiring på hytta.

Første juledag skal kongeparet etter planen være til stede under gudstjenesten i Holmenkollen kapell.

Gjeruldsen sier det ikke er gjort forandringer i kongefamiliens juleprogram. Utover det har han ingen ytterligere kommentarer.

Helseutfordringer

I desember 2003 fikk kong Harald diagnosen kreft i urinblæren. 8. desember samme år ble kreftsvulsten fjernet i det som legene betegnet som en svært vellykket operasjon.

Etter operasjonen var kongen sykmeldt i flere måneder, og bare et knapt år etter friskmeldingen ble han igjen rammet av sykdom. Denne gangen var det en hjerteklaff som sviktet, og kongen måtte gjennom to store operasjoner på Rikshospitalet.

En fredag i november 2017 ble kongen innlagt på Rikshospitalet med en infeksjon, men var ute igjen mandagen etter i fin form, meldte Slottet.

(TV 2 / ©NTB)