FLAMMER: Brannmenn kjemper mot skogbrannene i Australia tidligere i desember. Torsdag omkom to brannmenn i delstaten New South Wales.
FLAMMER: Brannmenn kjemper mot skogbrannene i Australia tidligere i desember. Torsdag omkom to brannmenn i delstaten New South Wales. Foto: Dean Lewis/REUTERS

To brannmenn døde i kampen mot skogbranner i Australia

To frivillige brannmenn døde og tre ble skadd da de var på vei for å bekjempe skogbranner i delstaten New South Wales i Australia.

De frivillige brannmennene kjørte i en kolonne nær byen Buxton torsdag kveld da kjøretøyer de satt i, traff et tre og rullet av veien, opplyser brannvesenet i New South Wales (NSW).

Buxton ligger om lag hundre kilometer sørvest for Sydney.

– Dette er en helt forferdelig hendelse i det som allerede er en vanskelig dag og skogbrannsesong, sier brannvesenet i en uttalelse.

Statsminister Scott Morrison opplyser at han vil returnere fra en ferie på Hawaii så snart det lar seg gjøre som følge av dødsfallene, skriver avisen Sydney Morning Herald.

Morrison har fått kritikk fra flere hold for å reise på ferie mens delstaten NSW står midt i en skogbrannkrise. Det er innført unntakstilstand på grunn av ekstrem varme og hetebølgen som gjør skogbrannene verre.

Mer enn 1.700 brannmenn prøver å bekjempe omtrent 100 skog- og krattbranner i delstaten.