Mann døde etter skyteepisode i Sverige – politiet jakter gjerningspersoner

Torsdag kveld fikk politiet melding om skyting i Kristianstad i Skåne. Det 25 år gamle offeret døde av skadene. Tidligere på kvelden ble en annen mann skutt i Uppsala.

Klokken 23.09 meldte flere personer om høye smell i et boligområde Gamlegården i Kristianstad i Skåne. På vei til stedet fikk politiet melding om at en person var skutt og lå på bakken, opplyser pressetalsperson Rickard Lundqvist i politiet.

Personen ble kjørt til sykehus, hvor han døde av skadene kort tid senere. Den avdøde var en 25 år gammel mann., opplyser lokalavisen Sydsvenskan.

Skytingen skjedde i 23-tiden, og politiet søker med mange patruljer etter minst to gjerningspersoner som trolig er bevæpnet.

Klokken 22.14 hadde politiet allerede mottatt rapporter om en annen skyteepisode.

– Vi fikk flere telefoner om at det var avfyrt skudd i Eriksberg. Vi dro dit med flere patruljer og fant en mann med skuddskader. Han ble kjørt til sykehus med ambulanse, sier pressetalsperson Tobias Ahlén i politiet i Uppsala.

Det er ikke kommer opplysninger om skadeomfanget til skuddofferet, og ingen personer er pågrepet i saken, som politiet etterforsker som mordforsøk. Politiet opplyser at det jobbes på stedet med store ressurser.