KNUSTE INNGANGSPARTI: En mann knuste inngangspartiet på NAV-kontoret i Sandnes med slag og spark.
KNUSTE INNGANGSPARTI: En mann knuste inngangspartiet på NAV-kontoret i Sandnes med slag og spark. Foto: Kristian Myhre / TV 2

Mann gikk berserk på NAV-kontor – to ansatte skadd

SANDNES (TV 2): En 32 år gammel mann er pågrepet etter at han knuste inngangspartiet til NAV i Sandnes. To ansatte ble slått ned av mannen, som er en kjenning av politiet.

Politiet ble varslet om hendelsen på NAV-kontoret i Sandnes klokken 13.45 torsdag.

– Vi har ikke full oversikt ennå, men meldingen gikk ut på at det var en mann som knuste inngangspartiet med slag og spark, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Victor Fenne-Jensen til TV 2.

Politiet rykket ut til stedet og fikk raskt kontroll på mannen. Han har kutt og sårskader etter episoden.

Fenne-Jensen opplyser at mannen er kjent for politiet fra tidligere.

Gikk til angrep på ansatte

To ansatte er også skadd etter å ha blitt utsatt for vold av mannen.

– Sannsynligvis har det skjedd med slag eller spark, fortsetter operasjonslederen.

Det er uvisst hvilke skader kvinnene har fått, men operasjonslederen tror det kun er snakk om lettere skader.

– Gjerningspersonen er også sendt til legevakten. Deretter er planen at han blir sendt til sentralarresten. Politiet på stedet er ferdig med avhør på stedet, også vil vi avhøre de to skadde kvinnene etter hvert, sier Fenne-Jensen.

RYSTET: Ågot Vatnedal leder NAV i Sandnes. Hun forteller at voldshendelsen har gått inn på de ansatte. Foto: Gunnar Ringen Johansen / TV 2
RYSTET: Ågot Vatnedal leder NAV i Sandnes. Hun forteller at voldshendelsen har gått inn på de ansatte. Foto: Gunnar Ringen Johansen / TV 2

Skulle få en negativ beskjed

Ved 15.30-tiden på torsdag sier daglig leder i NAV Sandnes, Ågot Vatnedal, til TV 2 at de ansatte er rystet over hendelsen. De følges nå opp og vil også få tilbud om videre oppfølging.

Vatnedal forteller at de kjenner godt til mannen fra før, og at han gikk amok etter en samtale.

– Han skulle få en negativ beskjed. Samtalen går fint, helt til denne beskjeden er gitt. Da slår han først til den ene, og så den andre, sier hun.

Dernest skal 32-åringen ha utløst brannalarmen før han knuste inngangsdøra til NAV-kontoret. Hun er takknemlig for at politiet var raskt på stedet og fikk mannen under kontroll.

– Hvordan går det med de to som ble skadet?

– De har vært på legevakten og etter forholdene går det bra med dem. De er lettere skadet begge to.