PÅ PLASS: Etterforskere var torsdag på plass ved boligen til Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen. Foto: Margrethe Håland Solheim/ TV 2
PÅ PLASS: Etterforskere var torsdag på plass ved boligen til Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen. Foto: Margrethe Håland Solheim/ TV 2

Lørenskog-forsvinningen:

Nye undersøkelser i Hagens hus

Lørenskog/Oslo (TV 2): Etterforskere gjorde torsdag formiddag undersøkelser i boligen til Anne-Elisabeth Hagen og hennes ektemann.

Ifølge VG kjørte flere etterforskere inn på eiendommen i Sloraveien i Lørenskog ved 09.30-tiden torsdag.

– I alle store etterforskinger får vi svar som leder til nye spørsmål. Noen av disse må følges opp med nye undersøkelser, og det er også tilfellet i dag. Utover det har vi ingen kommentar til undersøkelsene som gjøres, sier politiinspektør Tommy Brøske til TV 2.

Torsdag formiddag var det rolig ved huset, men en og annen etterforsker går stadig forbi vinduene. Rett før klokken 11 ble det båret noen kofferter fra boligen da etterforskerne forlot stedet.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog for over ett år siden.

Ingen har fått livstegn fra kona til milliardær Tom Hagen, etter at hun snakket i telefon med et familiemedlem om morgenen den 31. oktober i fjor.

La frem bevismateriale

Politiet har det siste året offentliggjort potensielt bevismateriale i saken. Blant annet har de etterlyst en type sko, de har fortalt detaljer om opphavet til trusselbrevet som lå i huset, og de har fortalt at det ble funnet strips i boligen.

Til å begynne med etterforsket politiet saken som en kidnapping, men i sommer endret de teori. De mener at Hagen er drept og at gjerningspersonene har forsøkt å få det til å se ut som en kidnapping.

Jobber med ny plan

Politiet har tidligere hatt en ambisjon om å oppklare siden innen utløpet av 2019, men det virker nå mindre realistisk.

– Å løse saken innen 2019 var en naturlig ambisjon da vi begynte. Nå jobber vi med å legge en ny plan for de neste ukene og månedene. Vi kommer til å opprettholde trykket fordi vi fortsatt har relevante oppgaver som må fullføres, sa politiinspektør Tommy Brøske til TV 2 tidligere denne måneden.