Mann (89) døde etter trafikkulykke

Den eldre mannen som ble påkjørt i Kristiansand onsdag ettermiddag er bekreftet omkommet.

Mannen som ble påkjørt på riksvei 9 ved Strai i Kristiansand kommune onsdag ettermiddag er omkommet.

Dette opplyser Agder politidistrikt torsdag morgen.

Påkjørsel

Politiet ble onsdag varslet om trafikkulykken på riksvei 9 klokken 12.16 onsdag ettermiddag.

– Det fremstår som at det er en person som er påkjørt i et gangfelt, uttalte operasjonsleder i Agder politidistrikt, Lars Hyberg, til TV 2 onsdag.

Den 89 år gamle mannen ble sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand med livstruende skader. Han døde på sykehuset klokken 02.55 onsdag kveld. De pårørende er varslet om dødsfallet.

Både politiet og Statens vegvesen gjorde undersøkelser på stedet etter ulykken. Politiet har ingen vitner til selve hendelsen, og torsdag morgen ber de om tips i saken.

– Dersom noen har vært vitne til denne hendelsen, eller har opplysninger som kan være viktige for politiet, ber vi dem ta kontakt med oss. Da kan de ringe oss på telefon 02800, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Vidar Arnesen, i en pressemelding.

Ingen rusmistanke

Førerkortet til bilføreren ble rutinemessig beslaglagt, og det er ikke mistanke om rus eller alkoholpåvirkning hos vedkommende.

– Føreren av bilen er foreløpig siktet for uaktsom forvoldelse av en annen persons død. Politiet etterforsker hendelsen, og derfor kan siktelsen bli endret, sier Arnesen.

Føreren av bilen er også varslet om dødsfallet.

Mannen skal ha brukt en rullator da han gikk over fotgjengerfeltet.