Daniel (13) fikk seg en overraskelse han vil huske resten av livet

Responsen har vært enorm etter at tenåringen tok et oppgjør med dem som mobbet ham.

TV 2 har tidligere fortalt den hjerteskjærende historien til Daniel (13).

Daniel hadde blitt mobbet i flere år. En dag fikk han nok, og la ut et klipp på YouTube der han snakket om hvordan det er å bli mobbet.

– Mobbing er et veldig voldsomt tema. Vi skal ikke rote med dem som blir mobba. De har veldig vonde følelser. Når de tror det er sant, blir de lei seg inni seg, og de klarer nesten aldri å bli reparert, sa Daniel i klippet.

– Det er ikke greit å bli mobba

I YouTube-klippet snakker han også om at man må være forsiktige med å kommentere høyden til hverandre.

– Det er ikke greit å gi folk kallenavn de ikke liker. Man burde heller ikke snakke om høyde, alle er forskjellige. Det er ikke greit å mobbe for høyden. Det er ikke greit å bli mobba for noe. Alle er perfekte på sin egen måte, det må jeg bare si.

Etter Daniel la ut denne filmen, har han fått enorm respons. Flere har kontaktet ham for å hjelpe.

Én av dem som så filmen, og som gjerne ville vise sin støtte til Daniel, er den skandinaviske supporterklubben til Manchester City. De ville gjerne gi ham en gave.

– Han er et forbilde

Thomas Hansen, representant for supportergruppen, forteller hvorfor.

– Bakgrunnen for at vi vil gi Daniel denne overraskelsen, er historien om Daniel, hva han har opplevd og ikke minst hvordan han har håndtert det. Dette er vår måte å ta klar avstand fra mobbing og trakassering, forklarer Hansen.

Svein Ola Bråthen fra supportergruppen roser Daniel.

– Han er blitt en foregangsfigur og et forbilde. Nå er vi veldig spent på å treffe ham og se hans reaksjon på gaven vi kommer med nå rett før jul.

Får se favorittlaget

Supportergruppen har 2500 medlemmer, og en stor del har bidratt til at Daniel får en drømmehelg i Manchester med favorittklubben Manchester City. Han får dekket kampbilletter, fly og opphold.

– Jeg ble overveldet. Det er så sykt, sykt gøy endelig å få lov til å gå på Manchester City-kamp, sier en svært glad Daniel etter overrekkelsen.

13-åringen får endelig en drøm oppfylt.

– Jeg gleder meg veldig mye. Det kommer til å bli helt fantastisk.

Daniel er ikke i tvil om hvem han skal ta med seg til Manchester.

– Jeg tenkte å ta med mamma. Hun er den eneste fotballinteresserte i familien, forteller 13-åringen.

Mamma Tone heier på Real Madrid, men Daniel har planer om å endre morens favorittlag.

– Hun blir Manchester City-fan, forhåpentligvis.

Stolt mor

Mor Tone er veldig imponert over sønnen sin.

– Da jeg så filmen, ble jeg veldig rørt og utrolig stolt. Tårene bare rant. Han er helt fantastisk som tør å gjøre noe sånt som det, sier Tone.

Hun er ikke i tvil om at historien til Daniel har inspirert andre til å si ifra.

– Jeg syns det han har gjort er veldig viktig. Han hjalp seg selv utrolig mye når han hadde det så vondt som han hadde det. Det kan også hjelpe andre å stå fram og ikke synes det er flaut. Det tror jeg er veldig viktig. Han inspirerer mange.

Etter at han la ut videoen, ble Daniel kontaktet av dem som tidligere hadde mobbet ham.

– Etter jeg la ut videoen, har mange av de som har mobba meg sagt unnskyld, og de har støtta meg. Det betyr veldig mye at de tør å si unnskyld, og at det er såpass mange som støtter meg. De som har mobba meg støtter meg nå, og mobber meg ikke lenger, forteller han.