HALLIKDØMT: Skuespilleren ble i juli dømt for å ha prostituert to kvinner, i tillegg til en rekke andre lovbrudd.
HALLIKDØMT: Skuespilleren ble i juli dømt for å ha prostituert to kvinner, i tillegg til en rekke andre lovbrudd. Foto: NTB scanpix / Privat

avviser anke fra skuespiller:

Hallikoffer: – Dette er årets julegave

Den 25 år gamle skuespilleren, som i sommer ble dømt til fem års fengsel for en rekke alvorlige lovbrudd, får ikke prøvd saken sin på nytt i lagmannsretten.

– Akkurat nå er jeg veldig lettet.

Det sier en kvinne som før sommeren i år vitnet mot den mannlige skuespilleren i 20-åra. Han ble dømt for å ha drevet hallikvirksomhet. Ifølge politiet hadde skuespilleren prostituert henne over en tidsperiode på fire måneder i 2015.

Han søkte etter personer som ville ha sex med henne, la ut nakenbilder av kvinnen i seksuelle postiturer og utstyrte henne med en egen mobiltelefon som skulle brukes til å holde kontakt med sexkunder. Skuespilleren kjørte henne også til og fra kunder, ifølge politiet.

I rettssaken var han tiltalt for å ha prostituert ytterligere en kvinne.

– Det var en fulltidsjobb der jeg hadde to til fem kunder hver dag. Pågangen var veldig stor. Til tider var det så mange telefoner at jeg ikke rakk å svare på alle sammen, forklarte hun i retten.

Dømt til å betale millionbeløp

Skuespilleren var også tiltalt for å ha banket opp eks-kjæresten sin, for vold mot en fotballtrener, for flere brudd på vegtrafikkloven og for å ha oppgitt uriktige personopplysninger til politiet.

Skuespilleren nekter straffskyld, men ble dømt på alle punkter. Oslo tingrett fastsatte straffen til fengsel i fem år.

Skuespilleren ble i tillegg dømt til å betale store summer til ofrene sine. Det ene hallikofferet ble tilkjent over 1,2 millioner kroner, det andre hallikofferet ble tilkjent 120.000 kroner, mens han ble dømt til å betale ekskjæresten 40.000 kroner.

Skuespilleren ble også dømt til å betale staten 532.650 kroner.

– Jeg er glad for at saken er avsluttet, og jeg legger det nå bak meg, sier ekskjæresten hans til TV 2.

Offer jubler – vil anke videre

Skuespilleren anket dommen på stedet, men nå har Borgarting lagmannsrett avvist anken.

Med mindre Høyesterett velger å se på saken, blir straffen stående.

– Dette er årets julegave, sier det kvinnelige hallikofferet, som er klar over at saken kan ankes videre.

Skuespillerens forsvarer, advokat Petter Bonde, sier at siste ord ikke er sagt.

– Vi kommer til å anke saken videre til Høyesterett. Vi anker over saksbehandlingen, lovanvendelsen og straffutmålingen, sier Bonde.

VIL ANKE: Skuespillerens forsvarer, advokat Petter Bonde, vil forsøke å få Høyesterett til å se på saken. Foto: Magnus Braaten / TV 2
VIL ANKE: Skuespillerens forsvarer, advokat Petter Bonde, vil forsøke å få Høyesterett til å se på saken. Foto: Magnus Braaten / TV 2

– Hva tenker du om at lagmannsretten har avvist anken?

– Jeg mener at den burde blitt sluppet gjennom, sier Bonde.

Anklages for nye lovbrudd

I tingretten nektet skuespilleren for å ha drevet med hallikvirksomhet. Et viktig moment for politiet i retten var å dokumentere et økonomisk overforbruk. Han hadde ingen registrert inntekt, men kjørte en Porche og bodde på en luksusadresse.

Politiet anså dette som et bevis på at skuespillere tjente penger på kriminelle aktiviteter, blant annet hallikvirksomhet.

– Påtalemyndigheten har mottatt lagmannsrettens beslutning om å nekte anken fremmet i sin helhet. Beslutningen er i tråd med politiets syn på saken, og vi er derfor tilfreds med konklusjonen til lagmannsretten. Utover det har vi ingen kommentar til saken, sier aktor, politiadvokat Henrik Rådal.

Mens skuespilleren nå kjemper for å få Høyesterett til å behandle anken, er han anklaget for nye alvorlige forhold. Han beskyldes blant annet for ett tilfelle av grov vold. Denne episoden er fanget på film. Det er oppnevnt sakkyndige som skal vurdere om det er aktuelt å be om forvaring.

Skuespilleren er også siktet for å ha vært i befatning med et stort kokainbeslag. Denne saken er fortsatt under etterforskning.