Firmino sendte Liverpool til finale på overtid

Liverpool er klare for finalen i klubb-VM og kan revansjere tapet fra 2005.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Monterrey - Liverpool 1-2

Se målene i Sportsnyhetene over!

Liverpool er klare for sin andre klubb-VM finale etter at Roberto Firmino avgjorde kampen på overtid. Mexicanske Monterrey ga Liverpool kamp til døren, da Premier League-lederne var uten flere av stjernespillerne fra start.

– Det var litt annerledes i forsvar. Jeg prøvde å gjøre mitt beste. Det viktigste var å vinne og vi forsvarte oss godt store deler av kampen. Alt i alt er vi fornøyde med hvordan det gikk, sier kaptein Jordan Henderson, som vikarierte for en syk Virgil van Dijk på stopperplass, til BBC.

Jürgen Klopp er usikker på om den nederlandske stopperkjempen er klar igjen til finalen.

– Vi har ingen peiling angående Virgil, vi trodde ham skulle være klar. Vi får se, sier Klopp til BBC.

Etter semifinalen roser Liverpool-manager sin brasilianske keeper etter flere gode redninger.

– Alt du trenger er Alisson Becker, Alisson Becker. Han var der i de avgjørende øyeblikkene. En tøff kamp der du kan sette inn på guttene, sier Klopp etter å ha sikret finaleplass i klubb-VM.

Beskylder dommerne for å favorisere

Monterrey-trener Antonio Mohamed var langt fra fornøyd etter å ha bli slått ut. Treneren beskylder dommerne for å favorisere Liverpool.

– Det skulle vært et rødt kort i kampen (på Gomez) så jeg snakket med dommeren. Kanskje Liverpool-drakten veier mer så deres spiller ikke ble utvist, sier Monterrey-sjefen i et intervju etter kampen.

Slo tilbake etter Liverpool-scoring

Naby Keita ga Liverpool ledelsen etter elleve minutter, men bare tre minutter senere utlignet det mexicanske laget. Alisson måtte gi retur på en avslutning som Rogelio Funes Mori utnyttet til 1-1.

Resultatet holdt seg til pause og i andre omgang valgte Jürgen Klopp å sette inn på tyngre skyts. Sadio Mané, Roberto Firmino og Trent Alexander-Arnold ble byttet inn.

Firmino matchvinner

Det var det Liverpool trengte for å sette matchvinnerscoringen. Alexander-Arnold slo et smart innlegg som Firmino pirket i mål fra kloss hold på overtid. Dermed vant Liverpool 2-1 i semifinalen mot Monterrey.

I finalen på lørdag venter brasilianske Flamengo. Sist Liverpool var i klubb-VM-finalen var i 2005. Da ble det et 0-1-tap for brasilianske São Paulo.