Slik gikk det med hele Norges «Basse»

God kveld Norge (TV 2): Han ble rikskjendis som tiåring på 70-tallet, men Pål Johannessen hadde aldri noen plan om å bli skuespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha spilt sønnen til Valborg og Kjell Jensen i åtte Olsenbanden-filmer, ble det stille fra «Basse», hvis egentlige navn er Pål Johannessen (60).

Så hvor ble han av, og hvordan gikk det med skuespillerkarrièren? God kveld Norge møtte 60-åringen i leiligheten hans ved Ekeberg i Oslo.

– Jeg var så heldig å bli tilbudt Olsenbanden, men noen interesse utover det har jeg egentlig aldri hatt eller gjort noe ut av, forteller han.

– Så du hadde egentlig ikke lyst til å bli skuespiller?

– Nei, og jeg har ikke gjort noe annet enn Olsenbanden heller. Du vet, tilbudene kommer ikke flyvende alltid, smiler han.

OLSENBANDEN: Pål Johannessen var ti år gammel da han spilte i den første filmen. Foto: Skjermdump/Teamfilm A/S
OLSENBANDEN: Pål Johannessen var ti år gammel da han spilte i den første filmen. Foto: Skjermdump/Teamfilm A/S

Sykdom

I etterkant av filmene dro Johannessen i militæret og fortsatte med utdannelsen. I tillegg var han i lengre tid plaget med sykdom. Han innrømmer at tiden etter Olsenbanden har vært tøff.

– Jeg har kommet meg nå, men det har gått mye tid til det. Psykiatriske problemer med nervøse sammenbrudd og innleggelser, forteller Pål Johannessen.

– Så du har slitt en del?

– Ja, absolutt. Det har vært tøft.

Ble hedret på Kampen

De andre hovedrollene i den legendariske filmserien har forlatt oss, og nå står Pål Johannessen som det siste gjenlevende bandemedlemmet.

– Jeg har vært i noen av begravelsene, selvfølgelig. Jeg skrev: «Takk for at jeg fikk se deg jobbe». Jeg vet ikke, det er vel slik livet er, sier han.

Men hovedrolleinnehaverne Arve Opsahl, Sverre Holm, Carsten Byhring og Aud Schønemann blir aldri glemt, og i forbindelse med Olsenbandens 50-årsjubileum tidligere i år, ble banden hedret på Kampen i Oslo.

Et kulturhistorisk skilt ble hengt opp på bygningen der hvor «Basse», «Kjell» og «Valborg» bodde.

Johannessen fikk æren av å avduke skiltet.

– Det er kjempegøy å få hedret de på denne måten. Nå står dem her med navn og rollenavn, smilte en svært fornøyd Pål, som også fikk skrevet en hel del autografer under avdukingen.

Se hele arrangementet på Kampen og intervjuet med Pål Johannessen i videovinduet øverst i saken!