YouTuber Dennis Vareides beste tekno-julegavetips

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Fortsatt ikke funnet alle julegavene? TV 2 Hjelper degs teknologireporter, Dennis Vareide, gir deg gode råd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er bare dager igjen til jul, men mange leter fremdeles etter de siste julegavene. Eller kanskje har du akkurat begynt?

Frykt ikke – tidligere YouTuber og teknologireporter i TV 2 Hjelper deg, Dennis Vareide (29), har gode tips å komme med fra teknologiens verden.

Her er de mange valgmuligheter i ulike prisklasser, enten du leter etter tips til den gaming-interesserte tenåringen, til bestemor eller til teknologinerden som har alt fra før.

Gaver for 200 kroner

Trenger du bare en liten ting som ikke skal koste skjorta, kan du heldigvis likevel finne mye spennende for en billig penge.

Den første «dingsen» Vareide trekker fram kan passe godt for rotekoppen. Det er en liten sporingsbrikke som kan festes til hva du måtte ønske.

– Alt du trenger å gjøre med den her er at den finner nøklene dine. Så du fester det på nøkkelknippet ditt, og når du mister den – som jeg gjør hele tiden – så er det bare å trykke på en knapp i en app og så begynner den å dirre, sier Vareide til God morgen Norge og legger til:

– Eller den viser deg hvor du har mistet den sist da. Jeg har jo greid å miste nøklene mine overalt, så da går jeg på appen og ser hvor de ligger.

I tillegg presiserer tekno-reporteren at den også kan fungere som en billigere løsning til foreldre som ønsker å se hvor barna oppholder seg.

Andre rimelige tips i kategorien:

500-lappen

Den tidligere YouTuberen innrømmer at han fremdeles er glad i å spille data, og anbefaler «gaming-headsettet» HyperX Cloud 2 (699,-) til spilleglade barn eller voksne i familien.

– Denne sitter godt på, har grei lyd og så er det den mikrofonen da som funker. Den er laget for å spille og snakke med venner. Og jeg tror man kan koble den opp til både Playstation eller X-boks, så den er spesiallaget for akkurat det, forklarer Vareide.

Andre rimelige tips i kategorien:

1000 kroners-klassen

Har du planer om å legge litt ekstra i budsjettet, har Vareide også anbefalinger her.

Første tips som blir trukket frem passer godt for de som «har alt», nemlig et par lyspærer som slår seg på automatisk når du snakker til dem:

– Her kan du styre lysene ved å snakke med Google Home, eller med mobilen. Man får også med en fjernkontroll, sier han og legger til at de samtidig fungerer godt til en annen ting:

– Og så er de veldig gode å ha som vekkerklokke, når jeg skal stå opp tidlig om morgenen så skrur de seg på automatisk. Da har jeg ikke noe valg, da må jeg jo våkne.

Andre tips i kategorien: