Braut Haaland klar for Borussia Dortmund

Nordmannen forlater Red Bull Salzburg og går til Borussia Dortmund.

Det bekrefter klubben i dag på twitter.

– Jeg ser frem til dette. Godt nyttår, kjære BVB-fans. Jeg ser frem til å bli en del av denne fantastiske klubben. La oss komme i gang. Sees neste år, sier Erling Braut Haaland i en video Dortmund la ut på Twitter.

Han har skrevet en kontrakt som varer til juni 2024.

Ifølge tyske Kicker betaler Dortmund utkjøpsklausulen på 20 millioner euro, rundt 198 millioner kroner, for Erling Braut Haaland. Dermed er 19-åringen tidenes dyreste norske fotballspiller. Avisen skriver videre at den totale summen av overgangen, inkludert lønninger, vil bli på rundt 100 millioner euro, altså 993 millioner kroner.

– Å gå til Salzburg var den beste avgjørelsen så langt i livet. Jeg hadde muligheten til å lære så mye i perfekte omgivelser på kort tid. Jeg er ekstremt takknemlig overfor alle i klubben for det, sier Haaland i en avskjedshilsens til Salzburg.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sier 19-åringen har tenkt mer på utvikling enn lommeboken.

– Han har garantert hatt muligheten til å velge en klubb og en liga som hadde gitt han langt mer penger de neste årene, men nok en gang viser teamet rundt Braut Haaland at de tenker på mer enn lommeboka. De valgte rett med Salzburg, og dette tror jeg også skal bli meget bra, sier Mathisen.

Sportsdirektør i Salzburg, Christoph Fruend, bekrefter at Dortmund utløste utkjøpsklausulen Haaland hadde i Salzburg.

– Uten denne utkjøpsklausulen hadde det aldri vært mulig for oss å hente ham sommeren 2018. Vi ønsker Erling det beste videre, og jeg er overbevist om at han vil ta seg langt, sier Fruend til egen klubb.

Glede i Dortmund

I Borussia Dortmund gleder man seg stort over signeringen.

– Vi kan alle se frem til en ambisiøs, atletisk og fysisk midtspiss med målinstinkt og imponerende fart, noe som vi vil gjerne utvikle videre i Dortmund. Erling er bare i starten av en forhåpentligvis stor karriere, sier sportsdirektør Michael Zorc i Dortmund.

– Til tross for mange tilbud fra toppklubber i hele Europa, har Erling Haaland bestemt seg for å ta fatt på den sportslige utfordringen som ligger i Dortmund og den planen vi har vist ham. Vår tålmodighet har betalt seg, sier Dortmunds konsernsjef, Hans-Joachim Watzke.

Braut Haaland (19) har scoret 28 mål på 22 kamper i høst. Åtte av scoringene har kommet i Champions League, der han kun har Robert Lewandowski foran seg på toppscorerlisten.

Braut Haaland gikk fra Bryne til Molde før 2017-sesongen. Etter to sesonger i rosenes by gikk turen videre til Red Bull Salzburg. Braut Haaland brukt en halv sesong på å finne seg til rette i den østerrikske storklubben. I høst slo han ut i full blomst på det øverste nivået.

En rekke store klubber har jaktet på Haalands signatur. Nordmannen var i kontakt med RB Leipzig, Borussia Dortmund og Manchester United før valget falt på Dortmund.