Carlo Ancelotti tar over Everton

– Jeg har vondt for å se at Ancelotti blir i Everton i flere år og at det er en perfekt match, sier TV 2-ekspert.

Lørdag fra kl. 13: Everton - Arsenal på TV 2 Sport Premium og Sumo

Etter å ha fått sparken som Napoli-trener tidligere i desember er Carlo Ancelotti klar som ny Everton-manager. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Everton har hatt en fryktelig sesong så langt og ligger på 16. plass i Premier League etter 17 serierunder. De dårlige resultatene gjorde at Marco Silva fikk sparken i starten av desember.

Nå er Carlo Ancelotti hentet inn for å få klubben på rett vei. Italieneren har signert en kontrakt som varer ut 2023/24-sesongen.

Se en oppsummering av Ancelottis karriere i videovinduet øverst i saken.

På plass på tribunen
Manageren vil være tilstede på lørdagens kamp mellom Everton og Arsenal, men kun som tilskuer. Boxing Day-kampen mot Burnley blir hans første kamp i sjefsstolen.

– Dette er en stor klubb med en rikholdig historie og med veldig lidenskapelige supportere. Eieren og styret har en klar visjon om å levere suksess og troféer. Det er noe som frister meg og jeg gleder meg til å jobbe med alle i klubben for å gjøre visjonen virkelig, sier Ancelotti til klubbens hjemmeside.

Han har også latt seg imponere av jobben vikarmanager Duncan Ferguson har gjort.

– Gjennom prestasjonene de siste ukene har jeg sett at spillerne er kapable til mye. Jobben Duncan har gjort har vært veldig bra og all ære til ham. God organisering, streng disiplin og den riktige motivasjonen er noen av hovedingrediensene i fotball, og jeg er glad for at han vil være en del av støtteapparatet mitt, sier Ancelotti.

60-åringen har tidligere vært manager for Chelsea i perioden 2009-2011 og har trent en rekke storklubber som Juventus, Milan, PSG, Real Madrid og Bayern München. I bagasjen har den meritterte manageren blant annet tre Champions League-titler og ett Premier League-trofé.

PL-MESTER: Carlo Ancelotti vant Premier League på første forsøk med Chelsea i 2010. Foto: Reuters/Paul Childs
PL-MESTER: Carlo Ancelotti vant Premier League på første forsøk med Chelsea i 2010. Foto: Reuters/Paul Childs

– Manager fra øverste hylle
TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland mener det er et scoop for Everton.

– Det er en manager fra den øverste hyllen i europeisk sammenheng. Et scoop for Everton vil mange mene. Det blir spennende å se hvordan kulturen i Everton passer med måten Ancelotti tenker fotball, sier Hangeland.

Den tidligere Premier League-profilen er også overrasket over at Ancelotti tok den ledige managerjobben.

– Det er overraskende at han vil til en klubb som Everton. Han er jo en trener som tar toppklubber og som vanligvis er i andre enden av tabellen. Det blir litt nytt for han, men han kan jo faget og vil ha en enorm respekt blant spillerne og de ansatte i klubben, forklarer den tidligere Fulham- og Crystal Palace-stopperen.

Hangeland er likevel usikker på om den 60 år gamle italieneren er rette mann for Everton akkurat nå.

– Det er helt umulig å si hvordan dette vil bli. Jeg er usikker på om han vil forstå Everton og Merseyside-mentaliteten. Det er en risiko. Kontra det de har nå med Duncan Ferguson som har dette i blodet, sier TV 2s Premier League-ekspert, som ikke tror Ancelotti vil være en langsiktig plan for Everton.

– Everton er en klubb som ønsker å drive langsiktig, dem har prøvd med Roberto Matinez, så har har de hatt Ronald Koeman og Sam Allardyce mellom der, og så forsøkt med Marco Silva. Nå har realiteten på en måte innhentet alle mann. Jeg har vondt for å se at Ancelotti blir i Everton i flere år og at det er en perfekt match, forklarer Hangeland.