IMPONERTE: Mina Fürst Holtmann var strålende fornøyd med 2. plass.
IMPONERTE: Mina Fürst Holtmann var strålende fornøyd med 2. plass. Foto: Gabriele Facciotti

Norske Mina (24) sjokkerte verdenseliten – kjørte med herreski

Mina Fürst Holtmann ble nummer to i storslalåm, fattige fire hundredeler bak italienske Federica Brignone.

Norske Mina Fürst Holtmann (24) endte på 2. plass i tirsdagens storslalåmrenn i franske Courchevel, kun fire hundredeler bak italienske Federica Brignone. Det var Fürst Holtmanns første pallplass i verdenscupsammenheng.

– Å herregud, hvor skal jeg begynne? Jeg er utrolig glad og fornøyd og takknemlig for alt og alle. Det var helt fantastisk, sa Holtmann til NRK etter seieren.

Fürst Holtmann leverte en svært sterk 1. omgang og ledet - ett tidel foran italienske Marta Bassino. Fra den italienske jenta skilte det ytterligere tre hundredeler ned til Brignone.

Brignone kjørte en god finaleomgang og satte press på Bassino og Holtmann. Ingen av de to klarte å svare på den gode tiden til Brignone, som kunne juble for seier.

Ifølge NRK kjørte Fürst Holtmann på herreski.

– Det vi har fått bekreftet er at hun kjører på «herreski», og de er rundt 193 cm lange. Det er omtrent 10 centimeter lengre enn hva som er en «kvinneski». Så det er spesielt, forteller NRK-ekspert Lars Elton Myhre til kanalen.

Fem norske kvinner tok seg til finaleomgangen.

Maria Therese Tviberg ble nest beste norske kvinne på en oppløftende 8. plass. Kristin Lysdahl ble nummer 19, Thea Louise Stjernesund nummer 20 og Kaja Nordbye nummer 22.

Holtmann har denne sesongen en 4.-plass som beste plassering i storslalåm. Den kom i verdenscupåpningen i Sölden. Hun ble også nummer ni i Killington i starten av desember.