premier league-angriper snakker ut:

Sannheten om farens død, å bli far som 14-åring og legenes dystre spådom

Aston Villa-angriper Wesley Moraes (23) forteller om sin utrolige vei til Premier League.

Han mistet faren som niåring, ble far som 14-åring, forsørget familien ved å jobbe lange skift på en fabrikk og fikk sin første kontrakt i europeisk fotball i Slovakia.

På toppen av det hele trodde ikke legene at han hadde noen mulighet til å lykkes.

Nå letter brasilianske Wesley Moraes på sløret om sin uvanlige vei mot toppen, og forteller for første gang sannheten om farens død i et intervju med The Sun.

– Det har alltid blitt sagt at min far døde av en hjernesvulst, men sannheten er at hadde hadde problemer med alkohol og narkotika. Til slutt gjorde det at han døde av et hjerneslag, forteller han.

– Jeg var ni år, så jeg forstod egentlig ikke hva som skjedde. Det er først senere, når du er eldre, at du virkelig forstår det og disse tingene gjør meg virkelig trist, fortsetter 23-åringen.

Hans mor Maria slet med å få endene til å møtes etter farens dødsfall, men sørget for at Wesley og hans fire eldre brødre og søstre aldri manglet det viktigste.

– Noen ganger hadde jeg ikke nok penger til sko eller treningstøy, eller til å komme til trening, men det har hjulpet meg dit jeg er nå, reflekterer brasilianeren.

Se dette innlegget på Instagram

Feliz dias das mães dona Maria te amo❤️

Et innlegg delt av Wesley Moraes (@wesleymoraes07)

Ble far som 14-åring

Selv var han også svært ung da han ble nødt til å forsørge sin egen familie.

– Jeg fikk mitt første barn da jeg var 14, og mitt andre da jeg var 15, nesten 16. Jeg måtte skaffe penger, og fikk jobb på en lokal fabrikk som laget skruer og spiker. I begynnelsen var det ellevetimersvakter som begynte klokken sju om morgenen. Jeg kunne ikke trene - bare spille på lørdagene, forteller han.

Deretter fikk han en kontrakt med sin lokale klubb, Tupi FC.

– Jeg jobbet på morgenen, trente på ettermiddagen og studerte på kvelden. Jeg var nå en ung far som tok på seg nye ansvar, slik at jeg kunne ta meg av barna mine finansielt, forklarer han.

Etter å ha blitt oppdaget av en Atlético Madrid-speider, tilbragte Wesley fem måneder i Spania. Der fikk han ikke kontrakt, og i stedet endte han opp hos det slovakiske laget FC Trencin.

– Det var min siste sjanse til å klare det i Europa, og jeg hadde ikke råd til å feile. I tre måneder snødde det nesten hver eneste dag, og jeg forstod ikke språket. Men jeg stod i det, og det ga meg min store mulighet. En overgang til Club Brugge i Belgia og derfra til Aston Villa.

– Ingen i familien må jobbe nå

Brasilianeren takker moren for at han ikke havnet på ville veier i løpet av oppveksten.

– Heldigvis fulgte min mor meg nøye, og sørget for at det ikke gikk galt for meg. Jeg har venner som har dødd på grunn av narkotika og gjenger. Det var fristelser, det ville vært så enkelt å hengi seg til narkotika og whisky-drikking, sier 23-åringen, som nå kan betale tilbake til sine nære for å ha hjulpet ham.

– Nå forsøker jeg å hjelpe familien min, som er alt for meg. Jeg har mine to barn å ta meg av. Ingen i familien min må jobbe nå.

Alt ligger til rette også for Wesley selv. I november fikk han landslagsdebuten for Brasil, da han ble byttet inn i 0-1-tapet for Argentina.

I Premier League har det ikke hele tiden gått veien, men fire mål har det blitt. Han har også markert seg med å gi motstanderne juling. Ingen har pådratt seg flere frispark enn brasilianeren.

LAGER FLEST FRISPARK I PL: Wesley topper listen. Her er det tidligere Villa-spiller Ciaran Clark (Newcastle) som får gjennomgå.
LAGER FLEST FRISPARK I PL: Wesley topper listen. Her er det tidligere Villa-spiller Ciaran Clark (Newcastle) som får gjennomgå. Foto: Andrew Yates

Det er ikke så verst for en spiller som legene ikke trodde kunne bli fotballspiller. Det er nemlig slik at venstrebeinet hans er tre centimeter lenger enn det høyre, men den store forskjellen har aldri gitt 23-åringen noen problemer.

– Mange sa det ville være umulig for meg å spille profesjonell fotball - en forskjell på tre centimeter er mye. Selv legene var overrasket over hvordan jeg klarte det. Gud har velsignet meg på mange måter, fordi kroppen min tilpasset seg naturlig og kompenserte for forskjellen. Nå spiller jeg i Premier League - den beste ligaen i verden.