FERDIG: Ivar Koteng bli ikke innstilt som styreleder i Rosenborg.
FERDIG: Ivar Koteng bli ikke innstilt som styreleder i Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold

Koteng er ferdig i Rosenborg

RBK-styreleder Ivar Koteng blir ikke innstilt til en ny periode på toppen av hierarkiet på Lerkendal. – Jeg fikk beskjeden for tre uker siden, sier Koteng til TV 2.

Ivar Koteng bekrefter selv overfor Adressa at valgkomiteen i Rosenborg ikke har innstilt ham til en ny periode som styreleder.

– Jeg har ikke fått noen forklaring. Og jeg har ikke bedt om noen forklaring. Jeg sa at jeg hadde energi og lyst til å fortsette, og at jeg hadde noe å tilføre, sier han til Adresseavisen.

Ville fortsette

Overfor TV 2 sier Koteng at han møtte valgkomiteen i oktober hvor han ble spurt om han var motivert og ønsket å stille til gjenvalg. Det var han positivt til.

– Men så fikk jeg beskjed for tre uker siden at jeg ikke kom til å bli innstilt, sier Koteng til TV 2.

Han ville ikke ha valgt bort jobben om det var opp til ham selv og kaller styrelederjobben i Rosenborg «utrolig spennende». Koteng er samtidig klar på at klubben ikke stopper opp selv om han ikke får fortsette. Den 60-årige forretningsmannen blir sittende som styreleder frem til årsmøtet i februar.

– Valgkomiteen skal først og fremst gjøre en jobb for Rosenborg. De har sikkert funnet en kandidat som er flinkere og en kabal som er bedre, sier Koteng, som er motivert til å fullføre med stil.

– Jeg må gjøre jobben min. Det er ikke noe problemer det. Det blir en viktig høst for oss. Det er det første ordentlige overgangsvinduet treneren får til å kunne påvirke det som foregår, sier Koteng, om Eirik Horneland, som ble ansatt under kontroversielle omstendigheter i kjølvannet av sparkingen av Kåre Ingebrigtsen i sommer.

Valgkomiteens leder Stig Arne Westerhus vil ikke bekrefte om Koteng blir vraket, men sier følgende.

– Vi har fremdeles ikke levert noen innstilling, og ønsker ikke å kommentere noe før vi har innstillingen komplett med en samlet valgkomité bak, skriver Westerhus i en SMS til TV 2.

Flere har gitt seg

Koteng har vært styreleder for RBK siden 2012 og i det siste har klimaet rundt klubben vært preget av turbulens med sparkingen av Kåre Ingebrigtsen, Nicklas Bendtner-oppstyret og den svake formen under Eirik Horneland som de store sakene.

– De (Koteng og Bjørnebye) må nok betale for det nå. En ting er at de ikke har prestert sportslig - det var nok en av de viktigste grunnene til at mange ikke kom for å se på Rosenborg på Lerkendal. Men måten de har opptrådt på utenfor banen, sukker TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Den eneste måten å gjenvinne supporternes tillit på er gjennom drastiske grep. Det har blitt tatt nå.

Han tror ikke at Hornelands posisjon er i fare i skrivende stund, men en dårlig sesongstart kan endre på det.

I tiden med Koteng som styreleder har RBK vunnet Eliteserien fire ganger (2015, 2016, 2017 og 2018), samt cupen tre ganger (2015, 2016 og 2018).

Forrige uke ga organisasjonssjef Trond Alstad seg i klubben. I november sluttet sportssjef Stig Inge Bjørnebye på dagen og ble erstattet av tidligere RBK-spiller Mikael Dorsin.

På spørsmål om det har en sammenheng at Alstad, Bjørnebye og Koteng har forsvunnet ut dørene på så kort tid, svarer daglig leder Tove Moe Dyrhaug:

– Nei. Ikke som jeg kan kommentere det, nei, sier hun til TV 2.