KNUST: Hvorvidt vedkommende har kommet seg inn i forretningen er usikkert, ifølge politiet. En vekter på stedet har opplyst til politiet at disken ved kassen ser ut til å være knust.
KNUST: Hvorvidt vedkommende har kommet seg inn i forretningen er usikkert, ifølge politiet. En vekter på stedet har opplyst til politiet at disken ved kassen ser ut til å være knust. Foto: Theo Aasland Valen

Innbrudd hos gullsmed

Natt til mandag gikk alarmen hos en gullsmed i Porsgrunn. Politiet leter etter en person som er observert løpende i området.

Klokken 02.26 fikk politiet inn melding om at det hadde vært et innbrudd ved en gullsmedforretning i Porsgrunn sentrum.

– Det virker som om det er blitt brukt en stein til å slå et kraftig slag for å komme seg inn, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

– Disken knust

Bilder fra stedet viser at det er et stort hull i glasset ved inngangsdøren til butikken.

Ifølge operasjonslederen er ruten forsterket.

– Men det er tydelig at vedkommende har fått hull, sier operasjonslederen.

En vekter på stedet, som da ikke hadde vært fysisk inne i butikken, har fortalt politiet at det ser ut som at disken ved kassaområdet har blitt knust.

Etter innbruddet lette flere patruljer etter en person som ble observert av et vitne politiet har snakket med.

– Vedkommende så en mann som løp ikke langt fra hendelsen. Vi er på stedet og nøster i informasjonen nå, for å se hva vi finner ut, sier Gunnerød.

Mandag formiddag er fortsatt ingen pågrepet etter innbruddet, melder NTB.

Søker med hund

Politiet søkte også med hundepatrulje.

– Personen som er observert har ikke nødvendigvis noe med hendelsen å gjøre, men det er en av de tidligere sporene vi følger opp, sier oppdragsleder Jan Tore Gregersen til TV 2.

Klokken 03.37 skrev politiet på Twitter at eieren av gullsmedforretningen har ankommet stedet. Politiet bekrefter at det er stjålet gullkjeder og gullringer.

Til Telemarksavisa sier innehaveren, Eivind Toska, at han ikke har oversikt over hvor mye som er forsvunnet, men sier at en av ringene som er borte, hadde en prislapp på 32.000 kroner.

Politiet fikk inn melding om innbruddet som følge av en alarm som gikk ved gullsmeden.