SKADET: Memphis Depay mister resten av sesongen. Nå ryker kanskje EM også.
SKADET: Memphis Depay mister resten av sesongen. Nå ryker kanskje EM også. Foto: Gabriel Bouys

Memphis Depay røk korsbåndet - nå står EM i fare

Lyon-stjernen Memphis Depay mister resten av sesongen etter å ha ødelagt korsbåndet i 0-1-tapet mot Rennes søndag. EM er også i fare for nederlenderen.

Fem dager etter at Depay scoret det avgjørende målet da Lyon tok seg til mesterligaens cupspill ble gleden forvandlet til fortvilelse. Han pådro seg skaden i et sammenstøt med Hamari Traoré i første omgang av søndagens seriekamp.

– Han blir borte fra fotballbanen i minst seks måneder, skriver klubben i en uttalelse, og da er det lite håp om å få se Depay på banen i EM-sluttspillet.

Depay bidro med åtte mål og åtte assist da Nederland kvalifiserte seg til EM, der laget skal spille alle gruppekampene hjemme i Amsterdam.

Skaden oppsto i det 29. minutt, men Depay spilte videre til pause.

Lyon-kapteinen har scoret åtte mål på de åtte siste kampene i ulike turneringer, deriblant det avgjørende 2-2-målet i sluttminuttene mot Leipzig tirsdag. I den samme kampen opplevde han å bli spyttet til av egen klubbs tilhengere da han tok en lagkamerat i forsvar mot deres kritikk.

Det var en tung dag for Lyon søndag. Ikke bare ble det hjemmetap, Jeff Reine-Adélaïde ødela også korsbåndet i løpet av kampen.

– Det er en virkelig dårlig kveld for oss, sa trener Rudi Garcia.

(©NTB)