Arsenal-stjerner hudflettes etter braktap mot City: – Jeg blir så forbannet av å se sånt

Arsenal hadde ingenting å stille opp med mot den regjerende mesteren.

Se analysen i vinduet øverst!

Arsenal-Manchester City 0-3

Manchester City, anført av en gnistrende god Kevin De Bruyne, rev «The Gunners» i fillebiter på Emirates.

De lyseblå gikk til pause med 3-0, en ledelse som stod seg kampen ut.

De Bruyne scoret to av målene, og var arkitekten bak Raheem Sterlings 2-0-scoring.

– Pinlig for Ljungberg

Angrepsspillet var strålende, men Arsenals forsvarsspill det stikk motsatte.

– Manchester City fikk en enkel jobb mot et Arsenal-lag som ikke hang sammen på noen som helst måte defensivt. Dette var meget, meget pinlig for Fredrik Ljungberg, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da hjemmelaget ble pepet inn i garderoben til pause.

Brede Hangeland sparte ikke på kruttet da han analyserte Arsenals opptreden. Han viste hvordan de sentrale midtbanespillerne ble etterlatt til seg selv av angrepsspillere som ikke jobbet hjemover.

– Det som skjer på scoringene er rett og slett katastrofalt sett med Arsenal-øyne, sa Hangeland.

Özil raste

Deretter slo den tidligere Premier League-stopperen fast at for eksempel Gabriel Martinelli enkelt kunne plukket opp Kevin De Bruyne før 1-0 – hadde han bare tatt returløpet. Hangeland var dessuten lite imponert av Mesut Özil og Nicolas Pépé, som stod oppgitte ved midtstreken da 2-0 ble satt inn.

– Se på det kroppsspråket. Jeg blir så forbannet av å se sånt. Spring tilbake og hjelp lagkameratene istedenfor å stå og vifte med armene, tordnet en svært engasjert Hangeland.

Özils kroppsspråk var ikke noe bedre da han ble byttet ut etter en time spilt. Tyskeren mottok en kraftig pipekonsert fra egne fans, og sparket til noen vannflasker før han satte seg på benken. Fredrik Ljungberg forklarer at han byttet ut den utskjelte tyskeren fordi han ville ha mer energi i laget.

– Hvordan han reagerer, er opp til ham. Det håndterer vi senere, sier svensken til Sky Sports.

Slik reagerte Mesut Özil da han ble byttet ut og pepet av banen av egne fans.
Slik reagerte Mesut Özil da han ble byttet ut og pepet av banen av egne fans. Foto: John Sibley

Tar laget i forsvar

Arsenal klarte å unngå baklengs i andre omgang, men måtte uansett konstatere et forsmedelig nederlag på eget gress. Ljungberg tar laget sitt i forsvar etter kampen.

– De er mesterne. Jeg var stolt av guttene. Når du ser på alderen, var det ikke et gammelt lag som avsluttet kampen. Jeg følte at vi beholdt ballen greit og spilte bra. Spillerne viste moral, men det er vanskelig når du ligger under 0-3, mener svensken.

For Manchester City var det en opptur etter å ha blitt slått av Manchester United forrige helg. Pep Guardiola er likevel ikke helt fornøyd.

– Vi har spilt mye bedre enn i dag og tapt. Fotball er sånn. Vi må analysere kampene, ikke bare resultatene, sier City-manageren til Sky Sports.

London-klubben står med fattige 22 poeng på 17 kamper, men har bare sju poeng opp til Chelsea på fjerdeplass. Manchester City ligger 14 poeng bak serieleder Liverpool.