Kontroverser da Manchester United snublet: – Det er helt uforståelig

Manchester United ble bortdømt mot Everton, mener ekspertene. Supertalentet Mason Greenwood (18) reddet poeng.

Se situasjonen i vinduet øverst!

Manchester United-Everton 1-1

Ti minutter før pause tok gjestene fra Merseyside ledelsen på Old Trafford.

Victor Lindelöf var uheldig som sendte ballen i eget nett etter en dødball. Scoringen skulle imidlertid aldri blitt stående, slår TV 2s eksperter fast.

Ole Gunnar Solskjær er enig.

– Calvert-Lewin har albuen i ansiktet på ham. Det er et klart frispark, spør du meg, sier kristiansunderen til TV 2.

I forkant hoppet Dominic Calvert-Lewin inn i David de Gea. Det gjorde at Manchester United-keeperen ikke klarte å bokse ballen unna.

– Det er et klart frispark. I mine øyne er det ingen diskusjon, sier den anerkjente fotballjournalisten Guillem Balagué i TV 2s Premier League-studio.

– Det er et angrep på keeper. For meg er det helt uforståelig at det blir stående. Det er en klar dommerfeil, slår Brede Hangeland fast.

Spår endring til sommeren

Målet ble sjekket av videoassistentene. Likevel ble det stående. Balagué tror historien ville vært en annen dersom dommeren fikk sjansen til å se situasjonen på skjermen selv – noe de har unngått å gjøre i Premier League.

– Grunnen er at det tar for lang tid. Jeg tror de kommer til å gjøre den endringen, men først til sommeren. De gjør det alle andre steder i verden, påpeker spanjolen.

Mener Everton sløste med tiden

Manchester United gikk offensivt til verks i andre omgang. Først da Ole Gunnar Solskjær satte på Mason Greenwood, fikk de uttelling.

18-åringen, som har storspilt når han har fått sjansen i Europaligaen, satte fyr på Old Trafford kvarteret før slutt. Greenwood la ballen til rette, og sendte en markkryper mellom beina på Yerry Mina og i mål.

De røde djevlene klarte aldri å presse inn vinnermålet. Solskjær mener at laget hans hadde fortjent å vinne.

– Vi har bare ikke nok tid til slutt. De er flink til å bruke tiden sin òg, forresten. Jeg vet ikke hvor mye effektiv spilletid det var i dag. Men de begynte ganske tidlig (å sløse). Når de tar av en spiller de satte inn for å drøye tiden, da vet du at du har presset på dem. De gjorde det de kunne for å få uavgjort, mener Solskjær.

Manchester United står uansett med seks kamper på rad uten tap i Premier League. Avstanden opp til Chelsea på fjerdeplass er fire poeng.