SEIER: Simen Hegstad Krüger vant suverent i Davos
SEIER: Simen Hegstad Krüger vant suverent i Davos Foto: TV 2

Krüger til topps: – Knockout på konkurrentene

Simen Hegstad Krüger tok ledelsen fra første stund og vant intervallstarten med solid margin foran Sergej Ustjugov.

Simen Hegstad Krüger dominerte på 15 kilometeren i Davos og vant med 19 sekunder foran Sergej Ustjugov.

Dario Cologna ble nummer tre.

– Når du leder med 20 sekunder er det knockout på konkurrentene. Krüger har gjennomført et kjempegodt løp, sier Petter Northug som kommenterer for TV 2 i Davos.

– Det er knockout i Alpene, utbryter kommentator Marius Skjelbæk i det Krüger passerte målstreken.

– 15 prikkfire kilometer, og da han kom i mål så det nesten ut som han kunne gått 15 til. Det var utklassing her i Davos på 1500-meters høyde, oppsummerer Skjelbæk.

– Hadde en god følelse

Krüger forteller at han hadde gledet seg til å gå søndagens løp.

– Utrolig gøy å få så full klaff i dag. Det har vært en litt trå start på verdenscupen for min del, og jeg hadde virkelig lyst å få det til i dag. Jeg vet det er en løype og et sted som passer meg veldig godt. I dag hadde jeg gode ski og kroppen var bra, sier dagens vinner til TV 2.

– I denne løypen er utfordringen å finne den riktige farten. Det er lange og seige bakker her, så det er viktig å finne farten og der traff jeg bra. Jeg hadde en god følelse i dag tidlig, sier Krüger med et smil.

Emil Iversen ble nest beste nordmann på niendeplass, 47,6 sekunder bak Krüger.

Martin Johnsrud Sundby måtte bryte underveis i løpet. Dette er andre gangen han bryter denne sesongen.

Hentet inn Niskanen

Finske Iivo Niskanen fikk en kjempegod åpning i Davos og tok ledelsen ved første sekundering. Etter fem kilometer lå han 2,1 sekunder foran Sergej Ustjugov, og han økte med 5,7 sekunder ved 7,2 kilometers passeringen.

Men så kom en Simen Hegstad Krüger i form og tok ledelsen med sekundet foran Niskanen da han passerte fem kilometer. Og på de neste 2,2 kilometerne hadde han økt ledelsen. Han lå nå tre sekunder foran finnen.

Krüger fortsatte å øke, og ved ti kilometer lå han 14 sekunder foran Niskanen på andreplass. Normannen hadde altså gått 11 sekunder fortere enn finnen på de siste to kilometerne.

Niskanen så ut til å ha gått seg noe tom, og lå bak Sergej Ustjugov ved 12,2 kilometer. Krüger lå 22,9 sekunder foran russeren.

Krüger gikk i mål 19 sekunder foran Ustjugov og vant suverent.