UTE: Ane Appelkvist Stenseth, her fra verdenscuphelgen i finske Ruka.
UTE: Ane Appelkvist Stenseth, her fra verdenscuphelgen i finske Ruka. Foto: Terje Pedersen

Flere norske profiler røk ut i prologen: – Urovekkende

Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen hos kvinnene, samt Finn Hågen Krogh, Pål Golberg og Mattis Stenshagen hos mennene, røk ut i sprintprologen i Davos.

Kl. 14.00: Se sprintfinalene på TV 2 eller Sumo!

Det var flere nordmenn som ikke klarte å kvalifisere seg til sprinten i Davos lørdag.

Appelkvist Stenseth, som har vært en positiv overraskelse i sprintrenn i 2019, var et sekund for sent til å kvalifisere seg blant de 30 beste. Hun var over elleve sekunder bak amerikanske Sophie Caldwell, som fikk bestetid i prologen. Anna Svendsen var enda lenger bak, hele 15,04 bak lederen.

I kvartfinalen røk Mari Eide, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng ut. Dermed var det kun Anne Kjersti Kalvå og Maiken Caspersen Falla som tok seg videre til kvinnenes semifinale.

I semifinalen tok Falla seg videre på tid, mens Kalvå ikke holdt helt inn.

Klæbo enkelt videre til semi og finale

I herrenes kvartfinale tok Johannes Høsflot Klæbo seg enkelt videre. Han fikk følge av samtlige av de norske. Der med var Klæbo, Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen videre til semifinalen.

Alexander Bolsjunov og Sergej Ustjugov ble slått ut i kvartfinalen.

Iversen og Valnes kom til kort i semifinalen, mens Klæbo, Skar og Taugbøl fikk hver sin finaleplass.

– Urovekkende

– Det er litt urovekkende når så mange norske plasserer seg så langt bak i prologen. Det kan være noe med skiene når det ikke går fortere, spekulerer Petter Northug, som er kommentator for TV 2 under verdenscuphelgen i Davos.

De øvrige fem norske klarte å kvalifisere seg, men ingen klarte å utmerke seg noe særlig i prologen.

Maiken Caspersen Falla var beste norske på en 13.-plass og får med seg Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Mari Eide i kvartfinalene.

Krogh nesten sist

Blant mennene var det Finn-Hågen Krogh, Pål Golberg og Mattis Stenshagen som kom til kort. Krogh ble nummer 57 av 74 startende, mens Golberg maktet akkurat ikke å kvalifisere seg med en 37.-plass. Stenshagen var et knapt sekund unna å kvalifisere seg og ble nummer 46.

Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen klarte alle å kvalifisere seg. Franske Lucas Chanavat vant foran Valnes og Taugbøl. Klæbo ble nummer fem.

Kl. 14.00: Se sprintfinalene på TV 2 eller Sumo!

(©NTB)