Solskjær innrømmer: – Det var rett og slett helt kaos

Ole Gunnar Solskjær mener dagens Manchester United-utgave har en helt annen mentalitet enn da laget møtte Everton forrige sesong.

SØNDAG KL. 15.00: Se Everton – Manchester United

Manchester United ble knust hele 4-0 av Everton på Goodison Park forrige sesong.

Se hvordan Everton ydmyket Manchester United øverst!

Tapet fikk flere eksperter til å stille spørsmålstegn ved Ole Gunnar Solskjærs fremtid som Manchester United-manager, samtidig som flere av Uniteds spillere innrømmet at de rett og slett ga opp mot slutten av kampen.

– Dette er krise, rett og slett. Det er ikke et ord vi slenger rundt oss i tide og utide. Men er det dette momentumet Manchester United skal ta med seg inn i neste sesong, så har United problemer. Det er helt ekstremt hvordan dette har snudd. Solskjær ble fast ansatt 28. mars, og etter det har det meste gått i dass, sa blant annet TV 2-ekspert Erik Thorstvedt etter 0-4-tapet mot Everton.

Ole Gunnar Solskjær innrømmer at nederlaget fremdeles svir, men mener laget har en helt annen mentalitet i dag enn de hadde da Everton omtrent fikk gjøre som de ville mot Manchester United forrige sesong.

– Vi tapte ganske så klart mot Everton forrige sesong. Vi har snakket nok om hva som skjedde den dagen og hvordan vi fremstod som lag. Det var rett og slett et kaos. Men jeg har også sagt mange ganger tidligere at vi ikke er det samme laget lenger, sa Solskjær på pressekonferansen før Everton-kampen førstkommende søndag.

– Dette er en annen gruppe, en gruppe spillere som er klar for å kjempe og som er klar for å spille fotballen som kreves, la han til.

– Alt handler om mentaliteten
En reporter påpekte imidlertid at Solskjær stort sett har de samme spillerne nå som da Manchester United ble ydmyket av Everton sist sesong.

– Ja, men det handler om mentaliteten. Det er vanskelig å forklare, men stemningen i garderoben er bedre, svarte Solskjær.

Og slo fast:

– Gruppen går i riktig retning nå. De har en sjanse til å vise seg fram på hver trening, men det vil ikke være slingringsmonn. Det har det heller ikke vært. Du blir ikke værende hos oss hvis du ikke beveger deg i samme retning som resten av gruppen, mente han.

Solskjær varsler spillerkjøp
Manchester United har vist en betydelig formstigning den siste tiden. Både Tottenham og Manchester City er slått 2-1, og torsdag ble gruppeseieren i Europaligaen sikret etter at AZ Alkmaar ble knust 4-0 på Old Trafford.

Men på pressekonferansen etter den sterke seieren mot AZ varslet Solskjær at han trolig kommer til å styrke stallen så snart overgangsvinduet åpner i januar.

Ifølge The Daily Mail stod Red Bull Salzburgs midtbanespiller Takumi Minamino på Solskjærs ønskeliste, men han ender mest sannsynlig opp hos Liverpool på nyåret.

– Vi ser etter å styrke troppen i mange posisjoner. Vi er på rett vei med troppen vår, men vi trenger fremdeles to eller tre spillere inn i troppen, varslet Solskjær etter 4-0-seieren mot AZ.

SØNDAG KL. 15.00: Se Everton – Manchester United