TIL TOPPS: Johannes Thingnes Bø.
TIL TOPPS: Johannes Thingnes Bø. Foto: Fredrik Sandberg/tt Nyhetsbyrån

Thingnes Bø til topps i Hochfilzen: – Jeg var helt nede i kjelleren

Johannes Thingnes Bø vant fredagens verdenscupsprint i østerrikske Høchfilzen.

Til tross for én bom var det ingen som kunne tukte Johannes Thingnes Bø på sprinten. Nordmannen vant som han ville.

– Jeg fikk en god åpning. Skjøt kontrollert på første ligg og gikk en bra andrerunde, men dessverre ble det en bom. Jeg gikk i kjelleren på sisterunden, sa Thingnes Bø til NRK.

Franskmannen Simon Desthieux tok andreplassen, mens russiske Alexandr Loginov endte på tredje.

De var slått med henholdsvis 7,8 og 14,6 sekunder av Thingnes Bø.

Martin Fourcade bommet to ganger på siste skyting og klarte ikke å holde like rask fart som Thingnes Bø i sporet. Han endte til slutt langt nede på resultatlisten, og måtte se seg grundig slått av sin norske rival.

– Det skal mye til at alle bommer på stående, så jeg trodde ikke at jeg skulle vinne i dag. Men alle bommet, og da ble det min dag i dag, sa Thingnes Bø til SVT etter seieren.

Seieren var stryningens 40. i karrieren. I alt står han med 21 seirer i sprintrenn.

Fredag skjøt 26-åringen fullt på liggende skyting, men måtte tåle en strafferunde på stående. Sedvanlig solid fart i sporet gjorde likevel at konkurrentene ikke klarte å matche tiden hans.

– Det var planen å gå hardt ut. Jeg prøvde å samle beina og se framover. Det var det jeg skulle tenke på i dag, sa Thingnes Bø til NRK.

Tarjei med rakettfart
Storebror Tarjei Bø beviste også at formen er god i Hochfilzen. Han skjøt fullt på liggende og fikk ryggen på lillebror Johannes på mellomrunden. Det kostet krefter, og muligens bidro det til at han måtte tåle to strafferunder på stående.

Til slutt ble han nummer seks, slått med kun 23,4 sekunder av lillebror.

– Jeg skal ikke bli bortskjemt, men jeg er litt skuffet. Jeg hadde et perfekt løpsopplegg med bra skyting, og deretter fikk jeg ryggen til Johannes. Det var opplegg for smash, men jeg bommet på ballen. Litt surt, sa han.

– Det ble samtidig en deilig Bø-dag med Johannes som vinner, så det får vi være fornøyd med, tilføyde han.

Sterk Dale

Det var i det hele tatt ikke mye å utsette på den norske laginnsatsen i Hochfilzen. Johannes Dale har tatt verdenscupen med storm denne sesongen. Fredag ble det 11.-plass i Østerrike.

Romerikingen var i mål slått med 40,9 sekunder av lagkameraten på toppen av seierspallen. Han nøyde seg med én strafferunde på sprinten.

Erlend Bjøntegaard skjøt to fulle hus, men farten i langrennssporet var ikke helt som for de beste. I mål ble det 15. plass, slått med 47,6 sekunder av teten.

Vetle Sjåstad Christiansen lå på 21. plass da 70 løpere hadde gått i mål.

(©NTB/TV 2 Sporten)