Norske talenter:

Norske Talenter-Adam (14) går i fotsporene til artistfaren

Adam Gryting (14) fra Drammen er finalist i Norske Talenter. Han får hjelp av sin kjente pappa, Håvard Gryting som er en av Norges mest brukte korister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Adam Gryting (14) sang seg inn i dommernes hjerter under semifinalen av Norske talenter og i dag er han klar for finalen.

Musikalsk familie

Pappaen til Adam, Håvard Gryting (46) har levd av musikken siden 90-tallet. Han har koret i mange Eurovision Song Contest-finaler, og drammenseren er kjent fra flere musikaler. Ikke minst var pappa Gryting også selv med i «The Voice» i 2012.

I tillegg var broren Endre Gryting i finalen av The Voice i år, så familien til Adam er svært musikalsk.

– Faren min er musiker og broren min er rapper så jeg er nok påvirket av de. Jeg har alltid elsket å synge, sier Adam til TV 2.

– Han er et flott talent

Adam synger Jackson-Five-låter med stor innlevelse og har opptrådt flere ganger med storband. Nå før jul er han hentet inn som familiær forsterkning til pappa Håvards egen familiegruppe «Mamas Garden» og deres julekonsert.

MUSIKALSK FAMILIE: Håvard, Adam og Endre Gryting opptrer sammen. Foto: Privat
MUSIKALSK FAMILIE: Håvard, Adam og Endre Gryting opptrer sammen. Foto: Privat

– Adam har vokst opp med musikk og har hørt masse på alle de gangene jeg har øvd. I livet til Adam har det vært musikk siden han ble født , så det virker som det er genetisk og ikke fra miljøet han har musikaliteten. Han er et flott talent som jeg ikke kan stoppe, men mye skal klaffe. Det er viktig å ta vare på mulighetene videre nå, sier Håvard Gryting.

Gode råd fra Pappa

Pappa, Håvard hjelper Adam med det han han lyst til å ha hjelp til og han er mottagelig for gode råd. Men Håvard vil ikke plukke for mye på sangen og lar sønnen synge på sin egen måte og ha sitt særpreg. Nå har Adam lyst til å gjøre karriere ut av musikken.

– Jeg tenker bare å kjøre på og bruke denne muligheten til å bli sett å bare fotesset med det jeg liker å gjøre. Min drøm er at folk skal komme på mine konserter å høre på låtne mine, avslutter Adam til TV 2.

Se Norske Talenter-finalen i kveld kl.19.30 og på TV 2 Sumo.