STRAFFEPROFF: Stine Bredal Oftedal er Norges faste straffeskytter. Nå forbereder Norge seg på straffekonkurranse mot Spania.
STRAFFEPROFF: Stine Bredal Oftedal er Norges faste straffeskytter. Nå forbereder Norge seg på straffekonkurranse mot Spania. Foto: Vidar Ruud

Forbereder seg på straffekonk i semifinalen

Håndballjentene venter seg en tøff semifinale mot Spania, og har i timene før kamp forberedt seg på at alt kan skje.

– Vi har hatt litt straffeskyting på trening før kamp i tilfelle det blir det, forteller landslagsjef Thorir Hergeirsson og begrunner:

– Det er jo semifinale og mulig ekstraomganger og straffekonk. Så da har de som gjerne vil være i 7-meter teamet skutt 7-metere.

Noen forberedelser har Norge altså gjort før fredagens semifinale, men det er ikke alt man får gjort på to dager.

– Vi rekker ikke å drille så mye når det er så tett mellom kampene, og det er vanskelig å simulere Spania. Men vi har jobbet mye med video, sier Hergeirsson.

– Slitsomt hvis de skal være så høyt oppe

Det han og spillerne har sett er et spansk lag som kan by på utfordringer.

– De har ofte gått tomme mot slutten av tidligere mesterskap, men nå har de gått rundt med flere spiller enn før. Nå har de forvaltet ressursene sine bra. De har en større bredde i troppen enn de har hatt, og de har fått erfaring på de yngre spillerne, sier Hergeirsson og legger til:

– De går ut i hundre og har et veldig trykk i bakspillerrekken. Så det gjelder å stå tett i forsvar og møte dem høyt.

Humøret i det norske laget har vært meget bra etter at de snudde tap for Nederland til seier mot Danmark og Tyskland. Og på treningen før semifinalen toppet det seg.

– Det blir en slitsom dag hvis de skal være så høyt oppe hele dagen. Du verden, da blir det tomt i kveld, fleiper landslagssjefen.

– Det er godt at det er så god energi i gruppa. Det er kamp nummer ni på fjorten dager og det er krevende, ikke bare fysisk men også mentalt, påpeker Hergeirsson.

– Alltid 50/50

De fleste eksperter har Norge som favoritt i semifinalen mot Spania. Landslagssjefen velger på sin side sin vanlige tilnærming.

– Det er alltid 50/50, det er det definitivt. Det er et godt spansk lag. De fire beste lagene i VM er i semi, det er også definitivt.

– Vi har ikke spilt vakker håndball i perioder, men vi har kjempet fantastisk godt og det vil gjelde i dag også. Fortsetter vi med det har vi gode muligheter, mener landslagssjefen.