GLATT: Underkjølt regn fører til såpeglatte veier.
GLATT: Underkjølt regn fører til såpeglatte veier. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Svært glatte veier – flere trailere i grøfta

Vegvesenet advarer om underkjølt regn og svært glatte veier flere steder. Natt til fredag har det vært flere ulykker, blant annet på E6 og E134.

Trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen på Østlandet oppfordrer folk som skal ut å kjøre til å ta det med ro, men forventer at veiforholdene vil bli bedre i løpet av morgenkvisten.

– Væromslag har skapt utfordringer, og det har vært glatt flere steder, selv om det har vært verst i Hedmark. Vi har hatt alt tilgjengelig mannskap ute, og varslet entreprenør forløpende. Men vi forventer at det vil bli bedre i løpet av dagen, sier hun til TV 2.

– Men selv om forholdene blir bedre, er det lurt å være oppmerksom. Det kan fortsatt være glatt enkelte steder. Ta det med ro, beregn ekstra tid og kjør etter foholden. Og hold god avstand til bilen foran deg, fortsetter hun.

Flere meldinger

Klokka 5.08 fikk politiet i Innlandet melding om en tankbilhenger som har veltet i avkjøringen fra E6 ned til Strandtorget i Lillehammer.

– Fører klager over smerter i ryggen. Det er ikke meldt om lekkasjer fra hengeren. Begge avkjøringer fra E6 ned til Strandtorget er stengt. Påkjøringsfeltene til E6 er åpne, opplyser politiet.

Sjåføren er sendt til sykehus for sjekk.

Til TV 2 sier operasjonsleder Marianne Brun i Innlandet politidistrikt at veien vil bli stengt utover dagen. Årsaken er at tankbilen må tømmes for bensin og diesel før den berges.

Klokka 3.30 fikk politiet i Sørøst melding om at to trailere hadde havnet i hver sin grøft ved Basserudåsen i ved E134 i Buskerud, der det er falt underkjølt regn.

– Politiet er på stedet, ingen personskade, berging er på vei. Alle tunge kjøretøy blir stanset, personbiler må kjøre i gangfart – veien kan bli helt stengt ved berging. Salting er på vei, opplyser politiet.

En time før, klokka 2.33, var det politiet i Innlandet som fikk melding om en lastebilhenger som hadde veltet på E6 mellom Kolomoen og Tangen i Hedmark. Heller ikke der er det personskade, men sørgående felt var stengt i over tre timer, og det er svært glatt på stedet.

Advarte tidlig

– Det fryser på i store deler av Akershus og Østfold, og vi får en del henvendelser. Vi har vært i kontakt med våre entreprenører som er ute og salter/strør. Kjør forsiktig, lød oppfordringen fra Vegtrafikksentralen på Østlandet 0.36 – tidlig på natta.

To timer før hadde en bil havnet på hodet på Stavernveien i Larvik og én time før hadde en annen bil gått rundt i en rundkjøring i Tønsberg i Vestfold. Det var kun førere i bilene.

Det ble ikke meldt om personskader, utover at fører i første ulykke klaget over hodesmerter.

Saltet og strødd

Klokka 1 måtte nødetatene rykke ut etter at en enslig fører rullet rundt med bilen på Kråkstadveien mellom Ski og Kråkstad i Akershus. Fører var tilsynelatende ikke fysisk skadd, men ble kjørt til legevakt for kontroll siden bilen hadde gått rundt.

Klokka 1.48 kom det melding om en annen, mindre ulykke på glatta, denne gangen var det i Nedre Eiker i Buskerud, uten personskade. Det ble sendt salting til stedet.

(©NTB)