Amalie (18) vant Norske talenter

Dommer Bjarne Brøndbo om vinneren Amalie Skeide Sandvik (18): – Jeg er begeistret inn i evigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag kveld skulle det avgjøres hvem som gikk til topps i årets Norske talenter.

Etter ti imponerende sceneshow var det svært jevnt i toppen. Til slutt sto det mellom fiolinist Rebecca Nørstrud Isaksen (16), sportsdrilldanser Amalie Skeide Sandvik (18) og teatergruppen Fredrikstad Barne- og ungdomsteater (8-19 år).

Til slutt ble det klart at det var Sandvik som fikk flest publikumsstemmer og stakk av med premien på 500.000 kroner.

– Det er helt sinnssykt, det er helt uvirkelig, sa den glade vinneren til TV 2 etter at resultatet var offentliggjort.

Se vinneropptredenen øverst i videovinduet.

Mistet staven

Sandvik har imponert gjennom hele programmet, men under finaledansen ble det litt dramatikk på scenen da hun mistet staven en kort stund.

Den glippen lot hun derimot ligge og tok seg raskt igjen med sine spektakulære drill-kunster av høy vanskelighetsgrad.

– Jeg skjønte ikke hva som skjedde fordi jeg har aldri mistet staven på det punktet. Det var et av de letteste triksene. Men jeg måtte bare fortsette, – the show must go on, forklarer 18-åringen og legger til:

– Det gjør ingenting da, det er sånt som skjer. Jeg er strålende fornøyd med det jeg har gjort.

Den mikroskopiske tabben brydde heller ikke dommerne seg mye om.

– Jeg er begeistret helt inn i evigheten. Jeg synes det er estetisk vakkert å se på, jeg er trygg fordi du er så sterk og så føler jeg du har stålkontroll, roste en imponert Bjarne Brøndbo og la til:

– Det at du mister den staven èn gang spiller ingen rolle for du fortsetter bare. Du mister ikke fatningen, nei du er like trygg videre. Dette var råbra. Jeg håper folk skjønner hvor mange timer trening som ligger bak dette og stemmer.

VINNERGLISET: Amalie Skeide Sandvik vant Norske Talenter 2019.
VINNERGLISET: Amalie Skeide Sandvik vant Norske Talenter 2019. Foto: Helene Kjærgaard Sviland / Tv2

Tekniske problemer

På selveste ulykkesdagen, fredag den 13. slo uhellene til allerede før sending, da strømmen skal ha sviktet opptil flere ganger under generalprøvene.

Dette gikk heldigvis knirkefritt når showet var igang, men de tekniske problemene hadde derimot flyttet seg til nettsidene våre hvor avstemnings-verktøyet ikke ville fungere.

Dermed var det kun mulig å stemme per telefon.

Finalistene

Rebecca Nørstrud Isaksen (16 år) fra Larvik fikk stående applaus etter imponerende fiolinspill. Den unge fiolinisten har fått gullknappen to ganger i talentprogrammet.

Dansegruppen Quick Style Youth (14-18 år) fra Oslo leverte et utrolig dansenummer som fikk selveste Bieber-danser og dommer Mona Berntsen til å juble av begeistring.

– Jeg vet ikke hvor jeg skal starte, hadde jeg fått mer sekunder nå hadde jeg begynt å hylgråte. Dere er på internasjonalt, fantastisk nivå. Jeg er mektig imponert, utbrøt hun etter danseopptredenen.

Dansecrewet MK (10-18 år) fra Hønefoss viste frem et sterkt nummer som handlet om mobbing og begeistret dommerne.

14 år gamle Adam Gryting fra Drammen imponerte også publikum stort med sangnummeret sitt, og ble spådd en lys fremtid av dommerne.

– Jeg lurer på om du ble født på en scene jeg, vi kommer til å se deg på en scene i hele verden, skrøt dommer Janne Formoe.

FBUT, eller Fredrikstad barne- og ungdomsteater, som består av barn og unge fra 8-19 år, fremførte et shownummer som rørte de fleste.

Ebbe Io (16 år) fra Bergen sang og spilte seg inn i hjertene til publikum. 16-åringen sjarmerte også dommerne.

– Formidlingen din gikk rett hjem, skrøt dommer Mia Gundersen.

Dansegruppa Jump Crew Jr. (10-13 år) fra Østerås leverte et rått og underholdende danseshow. Danseproff Mona Berntsen var igjen imponert over det høye nivået de unge danserne har oppnådd:

– Hvor har dere lært alt dette på så kort tid?, utbrøt Berntsen etter nummeret.

I siste semifinale ble Joachim Solum (36 år) fra Kragerø/Oslo sendt videre til finalen av Mona Berntsens gullknapp. Også i finalen leverte fysikeren et vitenskapsshow litt utenom de vanlige skoletimene.

Rockebandet The FourS fra Sandnes satte salen i fyr med sin rockelåt. De fire bandmedlemmene, som bare er 14 år, har ifølge dommerne en stor karrière å se frem til. Dommer Bjarne Brøndbo, som også er frontfigur i ett av Norges mest kjente rockeband DDE, roste guttene:

– Jeg blir forbannet hvis ikke The Fours får spillejobber, utbrøt han.