Salzburg's Takumi Minamino og Erling Braut Haaland etter tapet for Liverpool tirsdag. Nå kan begge bli solgt i januar.
Salzburg's Takumi Minamino og Erling Braut Haaland etter tapet for Liverpool tirsdag. Nå kan begge bli solgt i januar. Foto: Michael Dalder

Liverpool i ferd med å hente Haaland-lagkamerat

RB Salzburg bekrefter at de er i samtaler med Liverpool om å selge angriperen Takumi Minamino (24) til Liverpool.

Sportssjef Christoph Freund bekreftet dette på en pressekonferanse torsdag.

Ifølge The Independent skal Liverpool ha slått Manchester United i kampen om å hente spilleren i januar.

Japanske Minamino har imponert ved siden av Erling Braut Haaland i Salzburgs-angrep denne sesongen. Liverpool-manager Jürgen Klopp skal være en stor fan av 24-åringen.

Minamino har en utkjøpsklausul på bare 87 millioner norske kroner. Det har fått Liverpool til å øyne et røverkjøp. De mener angriperen er verdt 240 millioner kroner.

I Champions League har Minamino denne høsten to mål og tre målgivende pasninger. På sine 22 kamper i alle turneringer har han ni mål og elleve målgivende.

Men det er mer enn målfarligheten som har vekket Liverpools interesse. Minamino roses av klubbens spillere og Klopp selv for arbeidskapasitet, teknikk og pasningskvalitet. Han er også anvendelig og kan spille i alle posisjoner offensivt.

Angriperen er naturlig nok også populær i hjemlandet Japan og vil gi Liverpool en markedsmessig boost i det store asiatiske markedet.

Liverpool leder Premier League med åtte poeng og er fremdeles med i Champions League. En signering av Minamino vil gi et friskt pust inn i en tropp det ikke ble hentet noen seniorutespillere til i sommer.